SMUČEV FILET Z ZELENJAVO
Za 2 porciji potrebujete:
400 g rumene paprike,
4 paradižnike,
2 žlici olja,
1 žlico gorčice,
sol, poper,
2 smučeva fileta (po 150 g, sveža ali zamrznjena),
1 žlico limonovega soka, moko
Priprava:
1. Paprike očistite in jih zrežite na osmine. Zmešajte 1 žlico olja in gorčico. Zelenjavo dajte v model za narastek in jo zmešajte z marinado. Začinite jo s soljo in poprom ter približno 15 minut pecite v pečici.
2. Smučeva fileta počez prepolovite in ju začinite z limonovim sokom, soljo in poprom. Nato vse kose povaljajte v moki. V ponvi segrejte 1 žlico olja. Na njem ribo najprej popecite na tisti strani brez kože, na strani s kožo pa jo pecite 3 do 5 minut. Postrezite skupaj s pečeno zelenjavo.
Na porcijo: 365 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 52 g.
3 / 4