Vaše zdravje je ena izmed najpomembnejših dragocenosti, ki jo premorete

Vaše zdravje je ena izmed najpomembnejših dragocenosti, ki jo premorete (foto: Lucas Pezeta | Pexels) Lucas Pezeta | Pexels
31. 8. 2020

Če ste zdravi, lahko uporabljate vse svoje sposobnosti, znanje in s tem tudi zaslužite denar, s katerim poskrbite zase in za družino.

Zavedajte se, da zdravje ni nekaj samoumevnega.

Eden izmed najpomembnejših temeljev vašega zdravja je močan imunski sistem, ki 24 ur na dan vzdržuje vaše telo v dobrem delovanju.

Najboljši način, da preprečite bolezen, je načrtno vzdrževanje vašega imunskega sistema, ki se kaže v štirih področjih vašega vsakdanjega življenja:

1. Kakšno hrano uživate

Uživajte čim več sveže, raznovrstne, pretežno rastlinske hrane, ki vam bo dala veliko energije in bo s tem krepila vašo odpornost.

2. Telesna vadba

Človeško telo je narejeno za to, da se premika, vsak dan namenite nekaj časa za telesno dejavnost, ki naj bo zmerna.

Novejše raziskave kažejo, da so učinki dolgotrajne fizične neaktivnosti podobni učinkom dolgotrajnega kajenja.

Telesno gibanje je poleg krepitev mišic in sproščanja napetosti iz telesa pomembno tudi z vidika izločanja toksinov iz telesa. Pomemben vidik je izboljšanje cirkulacije krvi in tudi prenos koristnih snovi po vsem telesu.

3. Spanje

Spanje je povezano z regeneracijo tako na telesni kot tudi na duševni ravni.

Zadosti spite takrat, ko čez dan ne potrebujete dodatnega počitka oziroma dremeža, koliko ur spanja potrebujete, je odvisno od vašega trenutnega fizičnega stanja, starosti in poklica, ki ga opravljate.

4. Vzdrževanje pozitivnih čustev

Negativna čustva, kot so strah, skrb, jeza in sovraštvo, slabijo vaš imunski sistem, zato morate načrtno vzdrževati pozitivna čustva.

Vzpostaviti morate 'pozitivno zanko' - če jo vzdržujete, s tem krepite imunski sistem, ste bolj zdravi in se boljše počutite, in če se boljše počutite, spet lažje vzdržujete pozitivna čustva.

Iz članka: Vaše misli nimajo moči nad vami, če se nanje ne osredotočate! Vir: govori.se
Preberite še: