Tem mitom o aknah morate nehati verjeti (posebej zadnjemu!)

25. 9. 2022

Zagotovo še vedno trdno verjamete vsaj enemu od spodnjih mitov in morda se jih ravno zato ne morete znebiti. 

Slika 1/4

MORALI BI IZLOČITI GLUTEN

Čeprav je trend brezglutenske hrane popularen, to še ne pomeni, da bi ga morali izločiti tudi vi, še manj pa, da bo to pomagalo do čistejše kože. 

Drži, da celiakija (bolezensko stanje, zaradi katerega morajo pacienti izločiti hrano z glutenom) lahko vodi do nekaterih težav s kožo, vendar ne do pojava aken. Ni dokazov, ki bi kazali, da bo izogibanje glutenu izboljšalo vaše akne ali da se jim boste s tem izognili, zato ni potrebe po posebnih dietah. 

Pravzaprav vam lahko ravno nepotrebna dieta prinese več aken. Sledenje novi prehrani bo namreč stresno in morali boste izločiti marsikaj, kar imate radi. Stres pa je povezan z aknami. Dolgoročno prikrajšanje za živila, ki jih vaše telo potrebuje in jih ne rabite izločiti (v tem primeru gluten), vodi v pomanjkanje hranil, kar prav tako lahko poslabša videz kože.

Profimedia

Preverite tudi Kaj se zgodi, če pred jutranjo vadbo spijete skodelico kave? ali pa Ste opazili, da se vam večkrat vrti in vam je včasih slabo brez pravega razloga? Razlog je lahko pravzaprav ta naprava!