Mokre kopalke bi si morali vedno preobleči in to je razlog, zakaj

26. 6. 2024
Deli
Mokre kopalke bi si morali vedno preobleči in to je razlog, zakaj (foto: Instagram @gracebeverly (Posnetek zaslona))
Instagram @gracebeverly (Posnetek zaslona)

Mnogi si ne preoblečejo kopalk, ko pridejo iz vode, vendar je to velika napaka.

Poletje je tisti čudovit čas v letu, ko veliko časa preživimo ob vodi, v kopalkah. Ne glede na to, ali se raje osvežite v bazenu, jezeru, morju ali reki, velja pravilo: kopalke si vedno preoblecite, ko pridete iz vode. V nasprotnem primeru si lahko nakopljete nevšečnosti.

Ne spreglejte: 

Mokre kopalke so raj za bakterije

Bakterije in glive najbolj uspevajo v toplih, vlažnih in temnih prostorih, kot so mokre kopalke ali oblačila za vadbo. Sploh, če ste nagnjeni k bakterijskim ali glivičnim okužbam je zato pomembno, da se preoblačite po tem, ko pridete iz morja.

Kopalke v vodi navadno absorbirajo različne kemikalije in organizme, ki so v bazenu ali morju. Ko enkrat izstopite iz vode, so vaši intimni predeli z vsemi temi snovmi v tesnem stiku. To lahko poruši ravnovesje zdravih bakterij v intimnih predelih in privede do težav, kot so glivična vnetja, okužbe sečil ter vaginitis - vnetje nožnice (slednje je lahko je glivično ali bakterijsko).

Srbečica in izpuščaji

Če nosite mokre kopalke in pridete v stik z dermatofiti (vrsta gliv), se slednje lahko razširijo po koži. Najpogosteje se razširijo na kožo genitalij, notranje strani stegen in zadnjice. To lahko privede do številnih kožnih neprijetnosti, kot so izpuščaji ter srbečica.

Posamezniki z bolj občutljivo kožo pa imajo lahko težave že samo ob neprestani izpostavljenosti vlagi, zato je v teh primerih še toliko bolj pomembno, da se redno preoblačijo.

Tudi, če se vaše kopalke ob sončnih dneh hitro posušijo, poskrbite, da si jih preoblačite. Tako boste poskrbeli za resnično brezskrbno, udobno in prijetno poletje.

Vir: huffpost.com

Novo na Metroplay: "To so osnovni stebri zdravja" | Nina Dušić Hren