Hitri trening za celo telo v 9 minutah

Hitri trening za celo telo v 9 minutah (foto: profimedia) profimedia
8. 11. 2020

9 vaj, 9 minut - to je vse kar morate narediti v dnevu. Seveda je še bolje, če si vzamete 16 minut in naredite 18 vaj ter odidete še na polurni sprehod, ampak že 9 minut bo povsem dovolj za bolj čvrsto telo in boljše razpoloženje. Vaje delajte brez odmora! Če boste naredili več krogov vaj, si vmes vzemite minuto za počitek.

1. Cepetavček
profimedia

Otročje lahka vaja, ki izboljša prekrvitev mišic, frekvenco srca in vzdržljivost. Hitro tecite na mestu - minuto.

2. Sedenje ob steni

Hrbet naslonite na steno, noge v pravi kot in se »usedite« na steno ter držite eno minuto.

3. Sklece
profimedia

Če še nimate moči v rokah: oprite se na kolena in bo dviganje in spuščanje lažje. Poglejte, koliko sklec lahko naredite v eni minuti - potrudite se, tudi če vas malo peče v mišicah.

4. Trebušni vzgibi
profimedia

Napnite trebuh in s prsmi do kolen. Brez sunkovitih gibov. Počasi lezite nazaj. In seveda vzdržite eno minuto - pomembna je izvedba ne število ponovitev.

5. Stopanje na stol

Urno stopajte na stol dol in gor - enkrat leva, drugič desna. Odlična vaja za mišice stegen in zadnjice. Seveda - 1 minuta stopanja bo odlična, dve bosta fantastični.

6. Počepi
profimedia

Hrbet je raven. Kolena ne smejo seči čez prste na nogah. Počepe delajte eno minuto, a pozor - bolj pomembna je pravilna izvedba kot število počepov.

7. Vaja za tricepse

Najprej se oprite ob stol, nato upognite roke in jih iztegnite. Ne pozabite na dihanje. Vajo delajte 1 minuto.

8. Deska
profimedia

Hrbet je raven! Oprite se na podlahti, noge so iztegnjene. Držite eno minuto.

9. Stranska deska
profimedia

Na vsaki strani 30 sekund - držite stransko desko. Vaše »ljubezenske ročke« vam bodo hvaležne.. Telo zadržite v ravni liniji, lahko ste na komolcih ali na dlaneh.