Imamo 7 trikov, ki bodo rešili težavo s prekomernim potenjem!

Imamo 7 trikov, ki bodo rešili težavo s prekomernim potenjem! (foto: profimedia) profimedia
29. 7. 2021

Morda bo tako poletje za vas bolj vzdržno ...

Preden nase nanesete dezodorant in upate, da bo zdržal vsaj par ur, preverite trike, s katerimi lahko vplivate na prekomerno potenje. 

1. Poznajte razliko med dezodorantom in antiperspirantom

Preden na debelo namažete svoje pazduhe, morate poznati razliko in izdelek, ki ga uporabljate. Antiperspiranti zmanjšujejo tako znoj kot neprijeten vonj, medtem ko dezodoranti odstranijo le vonj. Izbira je vaša, a več možnosti imate z antiperspirantom. 

2. Upočasnite nanos

Verjetno izbrani izdelek uporabljate zjutraj, ko se vam mudi, zato na hitro namažete predele in se oblečete. Če se za trenutek ustavite in ste pozorni, da dezodorant (ali karkoli drugega, kar uporabljate) nanesete po celotnem predelu kože in ne nekaj na pol, bo delovanje zagotovo učinkovitejše. 

3. Premislite o dlakah

Odločitev o tem, ali boste dlake pod pazduhami brili ali ne, je popolnoma vaša. Pozorni bodite le, da ob daljših dlakah nanos pride do kože in temu posvetite malce več pozornosti. Že s tem lahkim trikom je delovanje izdelka lahko boljše. 

4. Zamenjajte rutino

Če ste sedaj vajeni uporabljati dezodorant zjutraj, to prestavite na večer. Običajno je temperatura telesa nižja, ko se odpravite spat in ste manj potni kot v jutranjih urah, ko je poleti že lahko precej vroče. Tako bo koža bolj dovzetna za snovi, ki vam pomagaju pri zmanjšanju potenja in neprijetnem vonju. 

5. Ne takoj po prhi

Ko se oprhate, počakajte vsaj 30 minut, preden nanesete dezodorant. Koža naj bo popolnoma suha, saj v nasprotnem primeru vaše početje ne bo imelo smisla, saj izdelek ne bo prišel v pore in zato ne bo deloval. 

6. Nanesite tudi na druge predele ...

Žal pri prekomernem potenju niso težava le pazduhe, ampak tudi stopala, prsni koš, stegna ... Dobra lastnost antiperspiranta pa je, da ga lahko nanesete kamorkoli na telesu. Pazite le na draženje kože, morda vam na kakšnem predelu to ne bo ustrezalo, npr. na prsnem košu. 

7. ... in tolikokrat, kot želite

Razen če oddajate neprijeten vonj, potem se najprej umijte z vodo (ali vsaj vlažilnimi robčki). V splošnem pa ni nič narobe, če si izdelek nanesete tudi enkrat ali dvakrat čez dan, še posebej če se boste tako počutili bolj sveže.