7 načinov za lepši začetek jutra

7 načinov za lepši začetek jutra (foto: pexels) pexels
25. 2. 2020

Jutranja rutina nam pomaga, da dan začnemo pozitivno in da to pozitivno energijo lažje ohranjamo čez ves dan. To, da svoj dan namerno začnemo s stvarmi, ki nam pričarajo nasmešek na obraz in nas umirijo, nam da več energije kot skodelica močne kave!

Tukaj je nekaj koristi, ki jih boste imeli, če boste vsak dan izbrali zdravo jutranjo rutino.

Osredotočenost

Če si zjutraj namenite dovolj časa, da se umirite, boste čez dan manj raztreščeni in bolj osredotočeni pri opravljanju nalog, ki ste si jih zadali.Čeprav to spodbuja vseh sedem spodnjih predlogov, vam bo pri tem še posebej pomagala redna jutranja meditacija, za katero pa ni treba, da je dolga. Že pet minut meditacije zjutraj lahko spremeni vaše počutje in potek vašega dneva.

Ustvarjalnost

Ko smo odprti in umirjeni, dobimo veliko več ustvarjalnih idej, kot če divjamo naokrog in imamo v glavi sto in eno misel. Če se boste znali umiriti že zjutraj, boste to lažje storili tudi čez dan.

Potrpežljivost

Ena najboljših stvari, ki se zgodijo, ko v življenje uvedemo jutranjo rutino, je ta, da se nehamo odzivati na vsako najmanjšo stvar. Naučimo se, kako se najprej ustaviti ter premisliti, kaj bomo rekli ali storili naslednje. Naučimo se tudi, da ne verjamemo vsem svojim mislim, tako da nas ne potegne v vrtinec skrbi, dvomov in premlevanja.

pexels

Postavljanje prioritet

Prijetna jutranja rutina vam pomaga pri določanju, kaj je za vas pomembno in kaj ne. Posledično si tudi čez dan lažje postavite prioritete, tako da izbirate hrano, misli, ljudi in situacije, ki podpirajo vaše dobro počutje.

Povezanost

Jutranja rutina vam bo pomagala pri tem, da postanete bolj avtentični. Ko se boste bolj povezali s svojim srcem in občutki, boste lažje prepoznali in se povezali z ljudmi, ki vas bodo na vaši poti podpirali.

7 načinov za lepši začetek jutra

Ker so februarska jutra še vedno temna in hladna, je še posebej pomembno, da se zjutraj nečesa veselimo, tako da rade volje vstanemo iz tople postelje. Tukaj je nekaj predlogov, kako odlično začeti dan.

pexels

1. Popijte kozarec vode s sveže iztisnjenim limoninim sokom. Pitje vode je odličen način, da telo zbudimo tudi od znotraj. Lahko si tudi skuhate zeliščni čaj in ga v miru(!) popijete, ko opazujete energije jutra. 

2. Razgibajte se. Naredite pozdrav soncu ali tibetanske vaje, pretegnite se ali pojdite na kratek sprehod. Ni tako pomembno, kaj počnete, poskrbite le, da se bo vaše telo prebudilo.

3. Sedite pri miru. Po tem, ko svoje telo prebudite z gibanjem, nekaj časa sedite pri miru in umirite svoj um. Poskusite lahko meditacijo ali pa zgolj sedite in se osredotočite na svoje dihanje.

4. Za nekaj sekund ali minut dlani položite na svoje srce. Povežite se s svojo srčno energijo. Postavite si namero za dan, ki vas čaka. Občutite hvaležnost za to, da ste živi, in za ljudi, ki jih imate radi.

5. Pišite. Svoje misli iz uma prelijte na papir, saj se tako ne boste počutili, kot da dan začenjate polni skrbi, idej ali obveznosti, na katere ne smete pozabiti. Svoje misli lahko zapišete v dnevnik ali pa si pripravite načrt aktivnosti za tisti dan.

6. Pokličite nekoga, ki ga imate radi. Odličen začetek dneva je, da pokličete eno izmed oseb, ki jih imate radi. Prijeten pogovor, spodbudne besede ali dober nasvet vas bodo spravili še v boljšo voljo.

7. Nekaj odstranite. Razmislite, ali vas kaj ovira pri tem, da bi res uživali v dnevu. Ali je to nepospravljena kuhinja? Nepomemben sestanek? Skrb o nečem, za kar ni nujno, da se bo sploh zgodilo? Razmislite, kaj lahko storite v zvezi s tem – morda lahko kuhinjo hitro pospravite, odpoveste ali prestavite sestanek ali zaskrbljenost zamenjate z zaupanjem, da se bodo stvari odvile v vaše najvišje dobro.

Povzeto po Bemorewithless.com, Kaja Regula

Poglejte si še: 3 jutranje vaje, ki bodo preprečile stres in tesnobo

ali pa 4 joga vaje za raven trebušček, ki jih lahko delate tudi doma