V 8 mesecih je izgubila 40 kg, zdaj pa želi pomagati drugim: "Če hujšate, ne počnite tega"

11. 5. 2024
Deli
V 8 mesecih je izgubila 40 kg, zdaj pa želi pomagati drugim: "Če hujšate, ne počnite tega" (foto: YOUTUBE/ WEIGHT LOSS WITH NATASHA MOHAN (Posnetek zaslona))
YOUTUBE/ WEIGHT LOSS WITH NATASHA MOHAN (Posnetek zaslona)

Imela je 101 kg, po le nekaj mesecih pa je prišla na 52 kilogramov.

Kot mnogi med nami, je 32-letna Natasha Mohan iz Delhija rada uživala v hrani, četudi je to pomenilo tveganje za debelost. Jedla je vse, kar ji je prišlo pod roke, ne da bi pomislila, ali je hrana zdrava oziroma kako bodo živila, ki jih izbira, vplivala na njeno telo.

Ne spreglejte:

Ko ji je odvečna teža začela povzročati težave pri gibanju, se je Natasha začela spopadati z depresijo. Vse dokler ni nekega dne odločila, da vzame stvari v svoje roke in shujša. "Ko sem izvedela, da imam sindrom policističnih jajčnikov, je to zame pomenilo prelomnico. Zavedla sem se, da moram nekaj narediti zase," je povedala Nataša, ki je sicer tudi sama dietetičarka.

"Nekega dne sem šla v telovadnico oblečena v oblačila, ki bi jih lahko nosila moja babica, in ljudje so se mi smejali," se spominja. A vseeno je vztrajno ostajala aktivna in še naprej skrbela zase.

Natasha je trdo delala osem mesecev, da je z 101 kilograma shujšala na 52 kilogramov. Od takrat je minilo 10 let, a se je odločila, da ne bo ostala pri zdravem načinu življenja in celo, da bo drugim pomagala premagati težave z odvečno težo. Danes njenemu YouTube kanalu sledi že več kot 2 milijona ljudi, kjer Natasha redno deli vaje za krepitev in izgubo maščobe na različnih delih telesa.

Kako shujšati?

Natasha je veliko pozornosti namenila vadbi. Zumba in joga sta postali njeni najljubši telesni aktivnosti. A ni pozabila niti na zdravo prehrano. Delila je nekaj nasvetov za vse, ki želijo shujšati:

"Ne sledite nobeni ekstremni dieti, ki obljublja hitro hujšanje. Najboljši način za izgubo teže je, da jeste manjše, a pogostejše obroke in pijete vsaj tri litre vode na dan, ob tem pa spite sedem do osem ur na noč," pojasnjuje.

"Skušajte svojo lakoto oceniti z lestvico od 0 do 10, pri čemer 0 pomeni, da ste lačni, 10 pa označuje občutek sitosti. Ta lestvica bo zmanjšala vaše možnosti za čustveno prenajedanje zaradi užitka, tolažbe ali dolgčasa," je dodala Natasha.

Vir: mondo.rs

Novo na Metroplay: "Slovenski hribi postajajo preobremenjeni" | Matjaž Šerkezi