Primerjava: Tako izgleda naša popolna jutranja rutina in takšno je jutro, ko nočemo iz postelje 😴

Primerjava: Tako izgleda naša popolna jutranja rutina in takšno je jutro, ko nočemo iz postelje 😴 (foto: Profimedia) Profimedia
7. 10. 2022

Toliko pišemo o rutinah, sedaj pa smo primerjali svoja jutra: kako izgledajo, ko gre vse po planu in kako, ko zmanjka časa? 

Če so jutra za vas težek in stresen del dneva, vsekakor priporočamo, da uvedete jutranjo rutino. Uvajajte jo počasi, dodajajte po eno stvar naenkrat. Ni potrebe, da vključuje veliko aktivnosti. Tukaj najdete nekaj nasvetov osebne trenerke glede jutranje rutine: Premišljena jutranja rutina lahko naredi čudež v dnevu

Zdaj pa poglejmo, kako je v resnici ...

Pokazali vam bomo, kako jutra izgledajo, ko bi lahko rekli, da so popolna in kako takrat, ko nam pač ne uspe dneva začeti mirno. Nikoli ne boste dosegli tega, da bi bilo vsako vaše jutro popolno, lahko pa naslednji dan poskusite "vnovič in zopet in znova", kot pravi Tone Pavček. 

Naše popolno jutro

  • Iz postelje ob prvem pisku budilke - to je najlažji način, čeprav ni prav nič prijetno zapustiti tople odeje. Tudi če z zaprtimi očmi, se sprehodimo do kopalnice, kjer poskrbimo za jutranjo higieno. 

  • Pripravljena oblačila - Ker to prihrani veliiiiko časa! Včasih smo zato v službi nekaj minut prej, ali pa si vzamemo več časa za zajtrk. Zvečer vsaj razmislite (če ne pripravite), kaj bi radi oblekli naslednji dan in si prihranite delček jutranje zmedenosti. 

  • Obilen zajtrk - Pred odhodom si vzamemo čas za zajtrk, saj s praznim želodcem ne moremo delati, poleg tega se v pisarni pogosto znajdejo sladkarije, ki se jim želimo vsaj delno upreti. Kaj vas bo zagotovo nasitilo? Mi stavimo na ovsene kosmiče z vsemi mogočimi dodatki! (tudi kuhani v kavi, za zaspana jutra)

  • Brez uporabe telefona - Vse do odhoda od doma ne uporabljamo telefona. Namesto tega preberemo kakšno stran knjige, poslušamo glasbo. 

  • Malica s seboj - Pripravimo ali pa le vzamemo že pripravljeno malico, ki bo rešila zagato z "kaj bomo jedli danes?" 

Naše vse prej kot popolno jutro

  • Budilko prestavimo za 15 minut - To bo zagotovo rešilo slabo prespano noč? Ampak je vedno enako ... Še težje se je spraviti iz postelje, kot če bi to naredili takoj ob budilki. Malo še poležimo pred odhodom do kopalnice in izgubimo kar precej dragocenih minut. 

  • Kaj naj oblečem? - Ko stopimo iz kopalnice do omare, se znajdemo pred novim problemom: kaj naj danes oblečem? Težko je izbrati, in ko končno izberemo, se skoraj že bliža čas odhoda od doma. 

  • Zajtrk - Zajtrka ni, na kratko. Nekaj po poti, morda v pekarni, ali pa ga preskočimo in napademo čokolado v pisarni ter skuhamo skodelico kave. 

  • Telefon je v uporabi - Skoraj takoj, ko se prebudimo, vzamemo v roke telefon. Ali pa kasneje po oblačenju. Vedno znova čas teče prehitro, zato zmanjka časa za pripravo malice ali zajtrka. 

  • Malica za seboj - Glede malice improviziramo kasneje, podobno kot pri zajtrku. 
Jutranja rutina torej ne uspe vedno, a ključno je, da je nikoli ne opustite. Saj veste, jutri bo novo jutro in spet boste imeli priložnost!