Čim prej se jih znebite: to so 4 stvari, ki v spalnici prinašajo slabo energijo (ena izmed njih je zelo pogosta)

24. 5. 2024
Deli
Spalnica predstavlja prostor za počitek in sprostitev, toda v njih pogosto hranimo stvari, ki tja ne spadajo. (foto: Instagram @romeestrijd (Posnetek zaslona))
Instagram @romeestrijd (Posnetek zaslona)

Urejeni prostori oddajajo precej drugačno energijo kot neurejeni, kar se pozna tudi na počutju. Temu precejšen pomen pripisuje starodavna kitajska veščina opremljanja zunanjih in notranjih prostorov, feng shui. 

Feng shui je poznan po tem, da se drži pravil in predlogov za ureditev prostorov, da lahko s pomočjo le-teh ugodno vplivamo na razpoloženje, kreativnost, odnose, finančno blaginjo in zdravje. Navsezadnje pa s pomočjo tovrstnih usmeritev lahko uresničimo potenciale na različnih življenjskih področjih.   

Spalnice predstavljajo osrednji kotiček za počitek in sprostitev, toda v njih pogosto hranimo stvari, ki lahko preprečijo pretok pozitivne energije.  

Ne spreglejte:

Katere stvari v spalnici po feng shuiju niso najboljša izbira?

Oprema za vadbo  

Spalnica je namenjena prostoru za počitek, sprostitev in uživanje, zato vanjo ne sodi oprema za vadbo, narekuje feng shui. Četudi radi telovadite v spalnici, je bolje, da najdete v ta namen kakšen primernejši prostor, saj oprema za vadbo oziroma namen, ki stoji za njo, v spalnico namreč prinaša energijo, ki lahko prispeva k poslabšanju medsebojnih odnosov.  

Prav tako lahko ustvari napetost in izčrpavanje energije, zato se v spalnici raje izogibajte različnih aktivnosti kot so dvigovanje uteži, uporabo tekalne steze, sobnega kolesa in podobno. V spalnici je za čim bolj pretočno energijo poleg osnovnega pohištva in postelje, priporočljivo imeti čim manj stvari.  

Ovenele rože in kaktusi

Tudi ovenele rože in posušeno cvetje ne sodijo v spalnico, saj so izgubile življenjsko energijo, kar po principih starodavne kitajske veščine ne predstavlja pretočnosti.  

Po mnenju strokovnjakov za feng shui, v spalnico in tudi na splošno v hišo ne spadajo niti kaktusi, saj lahko pripomorejo k neharmoniji. Kaktuse je bolj priporočljivo imeti na dvorišču ali terasi, v spalnico pa v namen dobrega počutja, blaginje in napredka, raje namestite rastline kot je bambus.     

Kaktusi po principih feng shuija, boljšo energijo prinašajo na terasi ali dvorišču.

Kaktusi po principih feng shuija, boljšo energijo prinašajo na terasi ali dvorišču.

profimedia

Nepospravljene police in omare

Nepospravljene police, razmetana omara ali kateri koli prostor v hiši ovirajo pretok življenjske energije »chi«. Tovrstne blokade pa tudi sicer vplivajo na ustvarjalnost, zdravje, odnose in pretok denarja.

Ugodne energije prav tako ne prinaša kopičenje stvari, ki vam ne služijo več ali so pokvarjene, zato jih ni dobro imeti v spalnici ali na splošno v bivališču. Za čim večjo pretočnost energije je po feng shui načelih smiselno imeti na policah in omarah čim več praznega prostora, stvari pa je bolje hraniti v zaprtih predalih in omarah. 

Vir: krstarica.com

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič