Trik s prsti, s katerim boste v trenutku premagali negativna čustvena stanja (video)

Trik s prsti, s katerim boste v trenutku premagali negativna čustvena stanja (video) (foto: Profimedia) Profimedia
4. 3. 2019

Pozabite na stiskanje stres žogice! Po tej antični japonski metodi naj bi nam aktivacija različnih prstov na rokah pomagala premagati negativna čustvena stanja in nadzorovati oziroma omiliti vplive različnih stresorjev. Poglejte si vaje, ki vas v pičlih treh minutah spravijo nazaj v ravnovesje!

Vsak prst na naši roki je povezan z določenim čustvom ali mentalnim stanjem:
  • Palec: anksioznost
  • Kazalec: strah
  • Sredinec: jeza
  • Prstanec: žalost
  • Mezinec: optimizem

Preprosta, a učinkovita vaja za uravnovešenje čustvenega stanja:

Nihče noče biti suženj svojih čustev, kajne? Če se znajdete v situaciji, v kateri se v vas zbudi katero od nezaželenih čustev, vi pa morate ostati profesionalni, se lahko poskusite na hitro sprostiti tako, da ovijete prste ene roke okoli prsta na drugi roki. Kateri prst izberete, je odvisno od tega, kje imate težavo.

Zadržite ta 'prstni' objem vsaj za dve minuti oziroma dokler ne boste začutili pulza na mestu, ki je deležno pozornosti.

1-minutni trening za nemiren um:

Vsi smo kdaj žrtve uma, ki kar ne neha in ne neha mleti. Če nujno potrebujete predah, s prstom ene roke pritisnite na sredino dlani druge roke za vsaj eno minuto.

Obe vaji lahko prakticirate kjerkoli in skorajda kadarkoli!

Še posebej se priporočata pri stresu na delovnem mestu, v družbeni situaciji, ki vas je spravila v slabo voljo ter ob nervozi, ki nastopi pred pomembnim dogodkom.

Preberite še: 

Vir: Power of positivity

Foto: Profimedia