Vas zebe v klimatiziranih prostorih? Pomagajte si TAKO

Vas zebe v klimatiziranih prostorih? Pomagajte si TAKO (foto: Profimedia) Profimedia
29. 6. 2022

Pisarna, trgovina, javni uradi... Tudi vas zebe, ko se nahajate v klimatiziranih prostorih? Preverite, kako si pomagati.

Pojejte jabolko

Eden od načinov za povečanje tolerance na mraz je, da v telesu aktivirate rjavo maščobo. Slednje pa lahko dosežete tudi tako, da zaužijete snovi, ki se nahajajo v olupku jabolke. Če vas torej zebe, lahko z uživanjem jabolk svoje telo pripravite na borbo proti mrazu.

Poskrbite za tople barve

Ste vedeli, da obkroženost s toplimi barvami lahko poskrbi, da se tudi v telesu počutite bolj toplo? Če ste v pisarni, svojo mizo dekorirajte z dodatki v rdeči, oranžni ali rumeni barvi.

Privoščite si uravnoteženo prehrano

Morda se vam v poletnem času priležejo bolj lahke jedi, vseeno pa poskrbite za zadosten vnos hranil. V kolikor vas pogosto zebe, je še posebej pomembno, da dnevno zaužijete dovolj beljakovin in zdravih maščob.

Ne pozabite na dihanje

Nekatere dihalne vaje lahko poskrbijo za dvig telesne temperature in vas posledično ogrejejo. Ko vas zebe si torej lahko privoščite katero od dihalnih vaj, s katerimi boste ogreli telo in obenem izboljšali svojo pozornost, spomin in zmožnost osredotočanja. Kot nalašč za dneve v službi!

Poskbite za telesno aktivnost

Svoje telo boste enostavno ogreli tudi s telesno aktivnostjo. Če ste v službi, se med premori nekoliko razgibajte, v trgovini pospešite svojo hojo ali v večjih centrih uporabite stopnice, namesto dvigala. 

Obiščite zdravnika

Če ste edini, ki vas v pisarni zebe, obiščite zdravnika. Občutljivost na mraz je lahko znak nekaterih težav (najpogosteje gre za težave s ščitnico). Posvetujte se z zdravnikom, ki vas bo po potrebi napotil na dodatne preiskave.