Fitnes za lenuharice

19. 3. 2010

Niste prav zagrizena športnica? Nič zato, kalorije lahko pokurite tudi na bolj zabaven način. In se znebite kilogramov, ki ste jih nabrali čez zimo.

Nakupovanje: 250 kalorij

Če samo pol ure divjate po mestu in tekate iz trgovine v trgovino, boste porabili približno 250 kalorij. Sploh če je vaš korak hiter in če imate v rokah vrečke. Seveda si vmes ne smete privoščiti kakšne tortice ali kaj podobnega. Namig: ko pridete domov, ni treba takoj odložiti vrečk. Nekajkrat jih še dvignite.

Hoja po stopnicah: 100 kalorij

10 minut hoje po stopnicah je odlična vadba, pospeši krvni obtok, krepi noge in zadnjo plat. Izogibajte se torej dvigal in tekočih stopnic. Namig: tudi hoja navzdol po stopnicah je priporočljiva.

Delo na vrtu: 330 kalorij

Ena ura dela na vrtu je odlična vadba. Naredite veliko pa še krepite telo in duha. Torej, sajenje, obrezovanje, košnja. Vse to so prijetna opravila, ki so tudi koristna. Namig: ko vozite samokolnico, se držite pokonci.

Poljubljanje: 150 kalorij

Če se poljubljate pet minut, deluje kar 30 obraznih mišic. Pa naj še kdo reče, da je poljubljanje povsem preprosto. Namig: pol ure strastnega seksa pokuri 550 kalorij.

Kolesarjenje: 220 kalorij

Pol ure zmerne vožnje s kolesom skozi mesto je idealna vadba za vse, ki so bolj leni in se s športom ne ukvarjajo. Najbolj bodo hvaležne zadnjica in noge. Namig: če se s kolesom odpravite malce navkreber, pokurite tudi do 350 kalorij.

Čiščenje zob: 30 kalorij

Če želite dodobra očistiti zobe, boste potrebovali 10 minut. Zraven lahko tudi malce potelovadite. Pokrčite kolena in jih ponovno stegnite. To delajte ves čas čiščenja zob. Namig: telovadite ob vsakem čiščenju.

Pospravljanje: 300 kalorij

Eno uro pospravljanja v kuhinji, čiščenje oken, sesanje prahu, skratka, domača opravila so odlična vadba, pri kateri izgubljate kalorije. Namig: zavrtite si svojo najljubšo glasbo. Pospravljanje bo bolj prijetno, zraven pa lahko tudi zaplešete.

Gimnastika: 200 kalorij

Vsakdo si lahko vzame 30 minut in stori nekaj za svoje telo. Tudi ko ležite na kavču, lahko izkoristite trenutek in potelovadite. Namig: gledanje televizije naj ne bo le golo ležanje.