Takšna je jutranja rutina treh izjemno uspešnih žensk – kaj počnejo drugače od drugih?

3. 3. 2021

Ali vaše prebujanje poteka ledeniško počasi, kot se to dogaja direkorici Food52, imate vse pod kontrolo, kot ustanoviteljica The Huffington Post ali ste bolj KonMari? Ko gre za jutranjo rutino, mora seveda vsak poiskati takšno, ki mu najbolj ustreza. Idealno takšno, ki poskrbi za popoln in uspešen dan. No, nov navdih pride vedno prav ... Tako dan začnejo tri izjemno uspešne ženske.

Slika 1/3

MARIE KONDO

Marie Kondo, gurujke pospravljanja, nam verjetno ni treba posebej predstavljati.

● KAKŠNA JE NJENA JUTRANJA RUTINA:

Zbudim se okoli 6.30. ure. Odprem okna in v prostor spustim nekaj svežega zraka ter hišo prečistim s kadilom.

Pred zajtrkom si rada privoščim topel napitek, kot je vroča voda ali zeliščni čaj. Mož pogosto pripravi zajtrk približno eno uro po tem, ko se zbudim. Običajno nekaj preprostega, kot so toast in jajca ali riževa in miso juha. Nato pri domačem svetišču skupaj zmoliva, se zahvaliva ter si predstavljava, da bodo naši dnevi lepi. Včasih vadim jogo.

● KAKO DOLGO SE DRŽI TE RUTINE IN KAJ SE JE SPREMENILO:

Prostor zjutraj zračim že vse od otroštva. Kadilo sem začela prižigati pred približno dvema letoma. Prej je bilo del moje rutine tudi čiščenje prostora, kjer se v japonskih domovih sezuvamo (tataki), a odkar sem dobila prvo hčerko, sem bolj zaposlena, zato imam manj priložnosti za redno čiščenje tega prostora.

● KDAJ SE ODPRAVI SPAT:

Okoli 23.30. ure. Preden se odpravim v posteljo, si zadaj na vrat vtrem eterično olje, kar mi pomaga do boljšega spanca. Prav tako pospravim hišo in vse postavim nazaj na določena mesta.

● ALI NASTAVI BUDILKO:

Redko. Le ko sem res utrujena in me naslednje jutro čaka opravilo.

● KAJ SE ZGODI, ČE JI SPODLETI:

To običajno ne vpliva na preostanek mojega dneva, razen, če moram zapustiti hišo preden končam s pospravljanjem. Ko se to zgodi, imam to ves dan v mislih.

Profimedia
Vir: Iz knjige My morning routine, how successful people start every day inspired, Benjamin Spall in Michael Xander | Oprah.com