Poletno branje: 10 popularnih Netflix SERIJ, ki so posnete po KNJIGAH

Poletno branje: 10 popularnih Netflix SERIJ, ki so posnete po KNJIGAH (foto: profimedia) profimedia
2. 8. 2022

Letošnje poletje beremo knjige, po katerih so posnete slavne serije, ki ste jih zagotovo že gledali. 

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da so knjige vedno boljše od serij in filmov. Knjižni molji to dobro veste. Pa ste vedeli tudi, da obstajajo knjige o vseh teh popularnih serijah na Netflixu? 

Preverite tudi: 

To poletje beremo ... 

Bridgerton

Gre za zbirko romanov pisateljice Julie Quinn. V osmih romanih boste spremljali zgodbe 8 bratov in sester družine Bridgerton, ki iščejo svoje mesto v visoki londonski družbi. Istoimensko serijo so navdihnili romani. 

profimedia
You

Triler z naslovom You je izpod peresa Caroline Kepnes in je izšel že leta 2014. Preveden je v 19 jezikov, bolj znan pa je postal, ko so ga priredili v serijo, ki ste si jo zagotovo že ogledali na Netflixu. Če ste se naježili ob seriji, boste ob knjigi trepetali. 

profimedia
The Witcher

Idejo za zgodbo je dobil poljski pisatelj  Andrzej Sapkowski. Gre za serijo šestih fantazijskih romanov in 15 kratkih zgodb po katerih je posneta istoimenska serija. Če ste navdušeni nad čarovništvom in zvermi, so knjige odlična izbira!

profimedia
The Queen's Gambit

Najprej razjasnimo: tako knjiga kot serija sta izmišljeni, čeprav je bilo veliko ugibanj o tem, ali je zgodba posneta po resničnih dogodkih. Ameriški roman je napisal Walter Tevis leta 1983, več pozornosti pa je knjiga dobila po predvajanju serije. 

profimedia
Behind Her Eyes

Angleška avtorica Sarah Pinborough je leta 2017 napisala triler z istim imenom iz katere se je razvila serija. Začne se tako, da se mati samohranilka spusti v afero z njenim psihiatrom in kmalu spozna njegovo skrivnostno ženo. Potem pa se vse skupaj zaplete ...

profimedia
The 100

Če vas je navdušila serija, preberite še zbirko znanstvenofantastičnih romanov avtorice Kass Morgan. Zemljo je uničila jedrska apokalipsa. 100 prebivalcev vesoljske postaje se odpravi na planet, da bi ugotovili, ali je na njem možno živeti. 

profimedia
Stay Close

Serija je posneta po romanu Harlana Cobena iz leta 2012. Potem ko Carlton Flynn skrivnostno izgine po 17 letih od izginotja Stewarta Greena, se začnejo dogajati čudne povezave med ljudmi, ki so bili z njima povezani. 

profimedia
The Haunting of Hill House

Osnova Netflixove serije je gotska grozljivka ameriške pisateljice Shirley Jackson, ki velja za eno najboljših literarnih zgodb o duhovih, objavljenih v 20. stoletju. Posneta sta bila dva celovečerna filma, narejena je bila tudi predstava. 

profimedia
Maid

V seriji Maid ste spremljali mlado mamo, ki je s čiščenjem hiš hotela zagotoviti boljšo prihodnost njenemu otroku. Serijo je navdihnila knjiga avtorice Stephanie Land z naslovom Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother's Will to Survive. Knjiga bo nekoliko drugačna, a obljublja fantastično zgodbo. 

profimedia
Pieces of Her

Istoimenski roman je napisala Karin Slaughter. Zgodba govori o ženski, ki išče delce temne preteklosti njene matere. Na plan prihajajo temne skrivnosti in grožnje, na katere ni pripravljena. 

profimedia