73-letni bodybuilder razkriva: Ta zajtrk je skrivnost njegove večne mladosti

73-letni bodybuilder razkriva: Ta zajtrk je skrivnost njegove večne mladosti (foto: Posnetek zaslona) Posnetek zaslona
12. 9. 2022

In kot pravi, namerava do svojega 80. leta trenirati na enaki ravni kot v mladosti. 

Xinmin Yang je v svet bodybuildinga vstopil leta 1984. Šele v 80. letih prejšnjega stoletja je bilo namreč na Kitajskem dovoljeno tekmovati v tem športu. Izkoristil je priložnost in prišel v boljšo formo, kot je bil kdajkoli v življenju. 

Yang trenira vsak dan – brez izjeme in brez enega dneva, na katerega bi se pregrešil. Po njegovih besedah ga je ravno ta doslednost pripeljala do zdravega in močnega telesa 30-letnika.

Kakšen je njegov recept za večno mladost?

Vemo, da je za močno in zdravo telo poleg vadbe pomembna tudi uravnotežena prehrana. Xinmin Yang je tudi tu naredil korak naprej: dosledno trenira, drži pa se tudi zelo preproste diete, ki mu pomaga ohranjati mladost. 

Vsak dan denimo za zajtrk poje od šest do osem jajc, skupaj s paradižniki, kumaricami in ovsenimi kosmiči. Poleg tega si privošči še malo piščančjih prsi. 

Tako jé že skoraj 10 let. 

In kot kaže zanj deluje. Pri takšni starosti, ko se večina ljudi zadovolji s hojo ali drugo nizkointenzivno vadbo, ima dovolj energije za vsako vadbo, ne glede na to, kako naporna je. 

Vsi se staramo, to je realnost, ki je ne moremo spremeniti. Spremenimo pa lahko način, kako se bomo postarali. 

Seveda samo uživanje jajc za zajtrk ne reši vseh težav. Gre za kombinacijo vadbe, uravnotežene prehrane, dovolj spanja pa tudi nege telesa. Najti je potrebno pravo kombinacijo, ki ustreza vam in vašemu življenjskemu slogu – in biti pri tem dosleden. 

Prirejeno po: gq-magazin.de
Preverite še: 
Preden se posvetite ciljem, izberete vadbo in dieto, odgovorite na TA vprašanja (če želite pospešiti napredek, seveda)
Ali pa:
Diete - vse, kar morate o njih vedeti, katera dieta je prava za vas in katera zdravju nevarna?