Dieta in vadba Henryja Cavilla (The Witcher) – in kaj se zgodi, ko se v tej rutini preizkusi bodybuilder (VIDEO)

Dieta in vadba Henryja Cavilla (The Witcher) – in kaj se zgodi, ko se v tej rutini preizkusi bodybuilder (VIDEO) (foto: Profimedia) Profimedia
21. 3. 2022

»Čarovniška« dieta in vadba – bodybuilder Zac Perna je ugotovil, koliko je v resnici potrebno, da ti uspe do rezultata, ki ga je dosegel Henry Cavill.

Bodybuilder Zac Perna pogosto preizkuša treninge in diete super fit igralcev in športnikov. Tokrat se je odločil, da se bo za en dan prelevil v Geralta - The Witcher.

Dieta

Zac začne s 30-minutnim kardio treningom na tešče – pred zajtrkom, ki skupaj šteje 835 kalorij. Kaj si privošči za zajtrk: goveji file, omleta iz treh jajc ter ovseni kosmiči z jagodičjem in merico beljakovin.

Nato Zac pripravi obroka, ki si ju privošči pred in po treningu: poširan piščanec in riž z zelenjavo ter rumeno kari omako. Skupaj 677 kalorij/obrok.  

A medtem ko je za Henryja to verjetno pomenilo vzdrževanje forme, bi Zac ob takšnem načinu prehranjevanja pridobival na masi. »Karkoli vidite na YouTubu, vsi ti videi, je prilagojeno tisti osebi. Če so ogromni, bodo potrebovali veliko več kalorij, a če nimajo veliko mišične mase ali so hobit kot jaz, bodo potrebovali veliko manj,« pove v videu.

Večerja: zrezek na žaru, sladek krompir in mešana zelenjava. Skupaj 528 kalorij. Ter beljakovinski napitek preden se odpravi v posteljo – 147 kalorij.

Trening Henryja Cavilla

Večina vaj se osredotoča na pridobivanje moči, ki je potrebna za dvigovanje težkih mečev v številnih prizorih serije The Witcher. To pomeni veliko vaj za prosteriorno verigo, biceps in ramena.

Henry prav tako veliko vaj izvaja v t. i. upočasnjeni različici – s čimer še dodatno obremeni mišice, ki sodelujejo pri vaji, ki jo izvaja. Vaja se izvaja tako, da se nadzoruje tempo vsake ponovitve, pri čemer je spuščanje traja 3-5 sekund.

Ta posebna vadba vključuje denimo: mrtvi dvig, stranski dvig za ramena, upogib komolca …

Vir: Men's Health