Do TEH nenavadnih sprememb pride, ko začnete več trenirati

Do TEH nenavadnih sprememb pride, ko začnete več trenirati (foto: Profimedia) Profimedia
5. 3. 2023

Katere spremembe lahko opazite takrat, ko začnete več trenirati?

Bolečine v mišicah

Če vaši treningi postanejo bolj intenzivni ali pa jih je več, lahko pride do bolečin v mišicah naslednji dan. Telo potrebuje nekaj časa, da se prilagodi vaši novi vadbi, prav tako pa se mišice morajo okrepiti. 

Čeprav tovrstna bolečina ni nič dobrega, je dobro, da v primeru bolečine ne pretiravate z vadbo in da poskrbite za zadostno mero počitka.

Povečana želja po spolnosti

Ste vedeli, da ima dobra cirkulacija v resnici velik vpliv na vzburjenje in spolni nagon? Ker z vadbo pospešimo cirkulacijo, torej ni nič nenavadnega, da se skupaj s tem poveča tudi vaša želja po spolnosti.

Pospešena prebava

Sploh "kardio" vadba lahko pospeši vašo prebavo, zaradi česar boste ob povečani količini treningov lahko opazili, da večkrat opravljate veliko potrebo.

Bistvo je, da sedeči način življenja upočasnjuje prebavni sistem, kar lahko privede celo do zaprtja. Vadba (v kombinaciji z zadostno količino tekočine in vlaknin) je lahko odličen način, kako lahko težavo odpravite.

Pojav aken

Ko začnete več trenirati, se lahko tudi več potite. Znoj v kombinaciji z oprijetimi oblačili lahko pripelje do aken. Da bi se temu izognili, si med vadbo oblecite ohlapnejša oblačila.

Spremembe v spancu

Vadba lahko privede do bolj kakovostnega spanca, obenem pa lahko opazite, da potrebujete več spanca. Ko trenirate več, je še toliko pomembneje, da poskrbite za počitek in regeneracijo.

Večja osredotočenost

Številni poročajo, da imajo ob rednem gibanju bolj bistre in jasne misli. Ko začnete več trenirati lahko torej opazite, da se lažje osredotočate ter da ste bolj produktivni.

Vir: bustle.com

Odkrijte še prehranske mite, ki jim zagotovo še vedno verjamete, čeprav v resnici ne držijo.

V novi epizodi Aktivni podkasta je z nami Jernej Ogrin, mag. inž. prehrane, ki je izpostavil številne mite o prehrani, katerim mnogi ljudje verjamejo, čeprav v resnici ne držijo.