Nova pustolovščina: Boot camp na Otočcu

16. 11. 2010

Telesna aktivnost in izgubljanje kilogramov je lahko tudi prijetno in zabavno. Boot camp je nova oblika skupinske vadbe, s katero boste pridobili ogromno kondicije, izgubili nekaj kilogramov, si nabrali novih psihičnih moči in izvedeli marsikaj o zdravem načinu življenja.

Na vprašanje kako je Boot camp Otočec nastal, nam je odgovoril kar strokovni vodja programa Mito Šinkovec, ki ugotavlja, da imajo ljudje o stvareh kot so zdravje, vitalnost in telesna aktivnost ponavadi zelo slabo oziroma površno znanje.

»Tako se mi že dolgo časa pojavlja ideja, da bi ljudem lahko ponudil čim bolj uporabno znanje iz tega zelo pomembnega življenjskega segmenta. Torej pomagati jim rešiti vprašanja: Kaj jesti in kdaj; zakaj telesna aktivnost; katera telesna aktivnost; posledice vadbe; tehnike sproščanja, ...«

In brez skrbi Boot camp Otočec ne predstavlja nekaj nečloveško napornega, kjer preživijo le najmočnejši.

Mito pojasnjuje: »V svojem primeru sem si sposodil le ime. Koncept je drugačen. Namen bootcampa  je predvsem sprememba nezdravih življenjskih navad ljudi, razbijanje stereotipov, da je vadba dolgočasna, da je zdrava prehrana brez okusa in da zanjo ni časa. Gre za celoten program, ki zajema program zabavnih, pa vendar učinkovitih vaj, spoznavanja osnov fiziologije in anatomije, spoznavanje ustrezne prehrane,  joge ter dinamične oblike motivacije. Gre za celovito obravnavo telesa in duha.«

Kako poteka?

Program intenzivno poteka 3 dni pod nadzorom profesionalnega trenerja Mita Šinkovca. V tem času  pridobite kondicijo, izgubite odvečno maščobo in se naučite zdravega prehranjevanja. Program vključuje raznolike elemente vadbe: tek, hojo v hrib, športne igre, jogo na svežem zraku.

Posebna pozornost je namenjena zdravi prehrani, ki jo kuharji pripravijo za vse udeležence programa. Spoznate lahko, da je zdrava hrana prava kulinarična poslastica. Po napornem dnevu je poskrbljeno za sprostitev in druženje.

Kako je bilo na 1. boot campu na Otočcu, si oglejte v fotogaleriji!


Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri