Navdihujoč zapis fitnes blogerke, ki bi ga morale prebrati vse ženske

Navdihujoč zapis fitnes blogerke, ki bi ga morale prebrati vse ženske (foto: PrtScr Instagram/kelseywells) PrtScr Instagram/kelseywells
28. 9. 2017

Kelsey Wells je žena, mama, fitnes trenerka in blogerka, ki je pred nedavnim na svojem profilu na Instagramu objavila zapis, s katerim je navdušila vse svoje sledilce. Naj bo navdih tudi vam.

Velja bojazen, da bodo ženske, ki trenirajo z utežmi, kar čez noč postale sama gora mišic, nabite in nič kaj ženstvene. Resnica pa je daleč od tega.

Takšne vrste komentarjev je bila dolgo časa deležna tudi fitnes navdušenka Kelsey Wells, na katere pa se je pred kratkim odzvala s tem čudovitim zapisom:

Komentarji, kot so 'videti si možata' ali 'pazi, ne želiš si biti nabita' ali 'dvigovanje uteži ni ženstveno', me ne nehajo presenečati. Odločila sem se, da se na negativnost ne bom odzvala, ampak o tem imam nekaj povedati in to želim povedati jasno in glasno.

Ne kot odgovor tistim, ki mi puščajo negativna sporočila in komentarje, ampak vsem ženskam, ki so kadarkoli prejele podobne komentarje ali jim je bilo rečeno, da morajo početi/biti nekaj drugega, da bi lahko bile lepe in ženstvene.

Edina stvar, ki jo mora ženska početi, da bi bila lepa in ženstvena, je, da je to, kar je.

Same sebi dajemo moč, ko živimo resnico in delamo tisto, kar nas veseli z vsem svojim srcem. Med odraščanjem sem bila vedno punčkasta punčka in ob posebnih priložnostih sem zelo rada nosila oblekice.

Presenetilo pa me je, da se počutim bolj lepo, ko sem vsa potna v fitnesu, medtem ko treniram, kolikor gre, in celo bolj, ko se s sinom na tleh igrava rokoborbo ali kadarkoli, ko gledam v ta mali obrazek in ga učim o svetu.

V dvigovanju uteži je 100-odstotna lepota in ženstvenost.

Ravno tako, kot je to pri plesu. Lepota je v materinstvu. Lepota je v zakonu. Lepota je v tem, da si gospodinja. Lepota je v tem, da si samska. Lepota je v sledenju kariere.

Lepota je v izobraževanju, učenju tako v šoli kot zunaj nje. Lepota je v javnem govorjenju. Lepota je v zasebnosti, iskrenem pogovoru.

Lepota je v pisanju in kuhanju in čiščenju in petju in igranju športov in igranju instrumentov in čemerkoli in vsem drugem, v čemer uživaš, zato, ker je preprosto toliko lepote v tebi, le odločiti se moraš, da jo vidiš.

In to nima nobene povezave s tem, kako si videti. Zato se osvobodite mnenj drugih in lepotnih standardov družbe. Bodite pozorni na trenutke v življenju, za katere čutite, da so lepi. Kaj počnete? Počnite več tega. <3"

Preberite še: Preden stopite v fitnes ... Preberite ta zapis!

Priporočamo tudi: Triki, s pomočjo katerih bo vaš trening lažji in boljši