Po izgubi kilogramov je igralec Ethan Suplee neprepoznaven! Tako mu je uspelo! (FOTO)

Iz filma Ne pozabite velikanov (Remember the Titans) (foto: Men's Health | YouTube PrtScr) Men's Health | YouTube PrtScr
3. 12. 2021

V začetku leta 2020 si je Ethan Suplee postavil nov cilj: priti na 10 % telesne maščobe.

Danes 45-letnega Ethana smo lahko spremljali v številnih prepoznavnih filmih, kot so Generacija X, Volk z Wall Streeta, Katastrofa na Horizontu, Ne pozabite velikanov, pa tudi v TV serijah, kot je denimo Chance, kjer sta zaigrala s Hughom Lauriejem, ki ga zelo dobro poznamo iz serije Zdravnikova vest (House).

Ethan Suplee in Hugh Laurie v seriji Chance. Profimedia

Ethan Suplee in Hugh Laurie v seriji Chance.

Pri 24 letih je Suplee tehtal več kot 220 kilogramov. In skorajda celo življenje preizkušal različne diete.

»Uspešno sem shujšal z vsako dieto, ki sem se je držal v zadnjih 20 letih, a moj cilj ni bil nikoli več kot to – shujšati,« je povedal za Men's Health.

Čeprav ga to ni nikoli oviralo pri karieri, pa je njegov odnos do hrane močno vplival na njegovo fizično in mentalno zdravje.

Danes Suplee ne zagovarja nobene diete in prisega na trening, ki vključuje vaje za moč ter na zdrav prehranski načrt, ki ne izključuje nobenih skupin živil.

Kaj je vedno v njegovem hladilniku:

  • jajca,
  • piščančje meso,
  • beljakovinski napitek,
  • kruh in riž ter
  • tona sveže zelenjave.

To je njegova zmaga ...

Oktobra 2020 je Suplee dosegel cilj oziroma ga celo presegel – 9 % telesne maščobe!

Njegov uspeh so zabeležili tudi pri reviji Men's Health, kjer so imeli fotografiranje.

Suplee je povedal, da fotografije niso bile obdelane: »Sence niso poudarjene. Koža je ohlapna. Tam so brazgotine.« A to je on, kot pravi.

Trebušne mišice so rezultat rednih treningov, večtedenskega prilagajanja vnosa ogljikovih hidratov in sčasoma tudi soli – vse pa je potekalo pod nadzorom njegovega trenerja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ethan Suplee (@ethansuplee)

»35, 40 let nisem v javnosti slekel majice,« je še povedal. »Želim zdaj hoditi okrog takšen kot izgledam na teh fotografijah? Nisem prepričan, če imam toliko poguma.«

Njegov naslednji izziv?

Razmišljal je, ali naj gre še korak dlje – in doseže 8 ali 7 % telesne maščobe. »A potem sem pomislil na vse tiste čudne diete, ki se jih preizkušal v pretekli letih in ugotovil, da tako ne morem nadaljevati.«

Želja je seveda, tako kot verjetno pri večini, ki hujšajo, da gredo številke – številke na tehtnici in odstotek telesne maščobe – še navzdol. A kot pravi, se mora zdaj osredotočiti na vzdrževanje doseženega cilja in biti zadovoljen.

Ohranjanje doseženega cilja ni stvar fizičnega prilagajanja, temveč psihičnega. Men's Health | YouTube PrtScr

Ohranjanje doseženega cilja ni stvar fizičnega prilagajanja, temveč psihičnega.

Kaj natančno to pomeni. Zanj … Uživati v vseh obrokih z družino. Si brez slabe vesti privoščiti tudi obrok v restavraciji. In prakticirati čuječnost oz. čuječno prehranjevanje – ob katerem okušamo in cenimo svojo hrano.

»Vedno sem mislil, da je pri hujšanju močna volja tista, ki igra najpomembnejšo vlogo, a to ni povsem res. Če nimaš uporabnih informacij, kako boš potem uporabil svojo voljo?«

V enem novejših zapisov na svojem Instagramu pa je zapisal, »polovico svojega življenja sem škodoval svojemu telesu, povsem razumno je, da preostanek skrbim zanj.«

Ethan Suplee je med drugim začel snemati tudi svoj podcast – American Glutton –, kjer se o zdravem prehranjevanju in vadbi pogovarja s svojimi prijatelji in številnimi strokovnjaki.

Ethan Suplee Men's Health | YouTube PrtScr

Ethan Suplee

In kot je še dejal v intervjuju, je šel skozi številna težka obdobja diet. Desetletja. Delovalo je. »Dosegel sem cilj – a ga potem tudi zelo hitro izničil.«

Preverite še:
Ali pa: