Trening, ki požene v gibanje vse mišice in poskrbi za odličen rezultat

Trening, ki požene v gibanje vse mišice in poskrbi za odličen rezultat (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
9. 2. 2015

Za trening boste potrebovali približno 15 minut. To bo 15 zelo učinkovit minut. Vadba požene v gibanje vse mišice, zato je napredek hitro viden.

Kettlebell je vrsta uteži, ki prihaja iz Rusije in je videti kot topovska krogla z ročajem. Kettlebelli so pravzaprav zelo podobni večini predmetov, ki ji dnevno prelagamo, dvigujemo in prenašamo. Npr. ko iz trgovine nesemo polno vrečko.

Dvigov s kettlebelli je več vrst. Sama oblika omogoča hitro prehajanje med vajami, pri tem pa sodeluje celo telo. Vadba torej požene v gibanje vse mišice, zato je napredek hitro viden. Z vadbo boste okrepili tudi sklepe in vezi ter pospešili metabolizem in tako hitreje izgubili odvečno maščobo ter učvrstili mišice.

Kako poteka trening

Trening izvajate brez prekinitev, s hitrim prehajanjem med vajami. Se pravi, delate brez počitka, dokler ne zaključite vseh serij. Skupaj jih naredite 5.

Vaje izvajate tako

  • V prvi seriji naredite 1 ponovitev vsake vaje (z vsako roko)
  • V drugi seriji naredite 2 ponovitvi vsake vaje,
  • v tretji seriji naredite 3 ponovitve ...

in tako nadaljujete, dokler ne pridete do serije, v kateri naredite 5 ponovitev vsake vaje.

Ko zaključite 5 serijo, naredite 2 minutno pavzo. Če vam je pretežko, že med vsako serijo naredite minuto pavze. Če vam je prelahko, dodajte še serijo ali dve, s 6 oz 7 ponovitvami vsake vaje.

Trening

1. vaja

Kettlebell vaja 1Primite kettlebell in roko vzravnano držite ob telesu spredaj. Stopala so v širini ramen.

Nato zazibajte kettlebell in ga dvignite v zrak. Ko je roka v višini vaših prsi, kettlebell preložite za podlahtnico.

En sam gib, ki aktivira celotno telo.

 

 

2. vaja

Kettlebell vaja 2Kettlebell držite nad glavo, roka je vzravnana. Noge so v širini ramen, stopala obrnjena v levo za 45 stopinj. Naredite predklon vstran in se s prosto roko dotaknite stopala.

Roka, v kateri držite kettlebell, je ves čas v zraku, vzravnana.

V predklonu se za kratek čas zadržite in nato zopet vzravnajte. To je vaja, s katero boste okrepili ramena in aktivirali mišice jedra.

 


3. vaja

Kettlebell vaja 3Roko, v kateri držite kettlebell pokrčite v komolcu in držite kettlebell v višini ramena. Nadlaket je ob telesu.

Naredite počep, se za nekaj sekund v tem položaju zadržite in nato vrnite v začetni položaj.

 

 
4. vaja

Kettlebell vaja 4Stojte vzravnano, noge so v širini ramen, kettlebell pa tokrat držite ob zunanji strani ramena. Dlan je obrnjena navzgor.

Potisnite kettlebell nad glavo in nato počasi in kontrolirano spuščajte nazaj v začetni položaj.

Rama sicer sodi med najbolj gibljive med sklepi, vendar je hkrati tudi najbolj nestabilen sklep, zato je pravilno izvajanje vaje zelo pomembno.Priporočamo še ogled naslednjih treningov oz. videov:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri