4 krepilne vaje, ki jih izvajate s pomočjo stola

4 krepilne vaje, ki jih izvajate s pomočjo stola (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
3. 8. 2015

Štiri vaje, ki jih lahko izvajate doma. Potrebujete le nekaj prostora, stol in uteži. Če teh nimate, poiščite plastenki in ju napolnite z vodo.

Navodila: Naredite 10 do 15 ponovitev vsake vaje in toliko serij, kolikor zmorete.

1. Počep

Za čvrsto zadnjico in stegna.

Sedite na rob stola, stopala postavite širše od bokov, roki pokrčite spredaj. Prenesite težo na stopala in se dvignite za približno 15 centimetrov. Zadržite položaj. Nato se počasi spustite nazaj na stol. Pri vaji lahko uporabite tudi uteži.

Počep na stolu

2. Veslanje

Za lep hrbet in roke.

Sedite na stol, stopala so na tleh. Primite uteži in se nagnite naprej. Pri tem pazite na naravno usločenost hrbtenice in ne delajte grbe. Uteži spustite proti tlom in jih počasi pritegnite proti prsim. Vajo izvajajte povezano.

Veslanje v sedečem položaju

3. Potisk s prsi

Za prsi, ramena in roke.

Sedite na rob stola in se z rameni naslonite na naslonjalo. Ramena lahko podložite z blazino. Hrbet je vzravnan. Primite uteži in jih držite ob ramenih, komolci so usmerjeni navzven. Iztegnite roke in potisnite uteži diagonalno navzgor. Počasi spustite v začetni položaj.

Potisk s prsi v polsedečem položaju

4. Deska na dvignjeni površini

Za ramena, roke, prsi, hrbet in trebušne mišice.

Stol prislonite k steni, stopite predenj in se nanj naslonite s podlaktmi. Zdaj počasi stopajte nazaj, dokler vaše telo ni popolnoma vzravnano od glave do pet - ste v položaju eske. S podlaktmi ob stopanju nazaj ves čas slonite na stolu. Zadržite od 15 do 30 sekund.

Plank, deska na dvignjeni površini

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri