Norih 8 - do čvrstejših mišic brez počitka

8. 12. 2015

Želite na treningu prihraniti nekaj dragocenega časa in hkrati učvrstiti telo? Lotite se 'norih 8'.

Osemstopenjski intervalni trening

V svoj trening vključite še zaporedje naslednjih treh vaj, s pomočjo katerih boste v najkrajšem možnem času zgradili mišice in pokurili maščobo.

Pri vsaki vaji naredite 8 ponovitev, nato se (brez premora) premaknite na naslednjo vajo. Serija je končana, ko naredite vse tri vaje.

Poskušajte končati vse 4 serije v 15 minutah oziroma še hitreje, če to zmorete. Med serijiami pa naj bo počitek čim krajši.

1. Izpadni korak - mrtvi dvig

Namestite se v stabilen položaj, stopala naj bodo v širini ramen, v dlaneh pa držite par uteži. Z desno nogo naredite dolg korak naprej, koleno nasprotne noge približajte podlagi in se nato odrinite v izhodiščni položaj.

Zatem desno nogo upognite in izvedite enonožni mrtvi dvig.

Pri tem pazite, da so ramena potisnjena nazaj, hrbtenica pa naravno usločena. Trup nato dvignite v izhodiščni položaj in opisano ponovite z nasprotno nogo.

Enonožni mrtvi dvig

To je ena ponovitev. Naredite jih 8.

2. Sklece - veslanje z ročkami

Ne da bi izpustili ročke, se namestite v položaj za sklece (roke so v širini ramen). Naredite skleco, zadržite zgornji položaj in izvedite še priteg z desno roko.

Roko nato spustite v osnovni položaj, potem pa naredite skleco in priteg z levo roko.

Skleca s pritegom

Izvedite še 7 ponovitev.

3. Priteg nog na brisači

Zavzemite položaj za sklece, pod stopala pa namestite brisačo. Nato s pomočjo trebušnih mišic stopala privlecite proti rokam, tako da s trupom oblikujete narobe obrnjeno črko V.

Zdrsnite nazaj v začetno pozicijo.

Priteg nog na brisači

Naredite 8 ponovitev.

Ilustracije: Kagan McLeod

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri