Preizkusite svojo pripravljenost s 3-minutnim intenzivnim treningom

Preizkusite svojo pripravljenost s  3-minutnim intenzivnim treningom (foto: profimedia) profimedia
28. 1. 2019

Tokrat naj bo vadba v izziv: preverite, kaj ste dosegli s potenjem v telovadnici in na čem boste morali še delati. Zmorete?

Preizkus pripravljenosti opravite tako, da se takoj po koncu izvajanja ene vaje, lotite druge. Vztrajajte, dokler boste vaje lahko izvajali pravilno in vam bo dopuščala kondicija. Nič zato, če se morate vmes ustaviti ali bodo nekatere vaje težje od drugih, saj boste tako zgolj ugotovili, kateremu delu telesa oziroma kateri vrsti vadbe se morate bolj posvetiti.

Pa začnimo!

Spustite se na tla v položaj za sklece. Izvajajte pravilne moške sklece (preverite pred začetkom izziva), če ne zmorete, pa naredite ženske. V vsakem primeru zravnajte hrbet, napnite trebušne mišice in obrnite medenico navzven. Pri spuščanju naj bodo komolci rahlo odmaknjeni v stran. Delajte 30 sekund.

sklece

Vstanite in se pripravite na skoke iz počepa. Pri počepu je pomembno, da se zravnano spustite proti tlom, kolena pa naj ne sežejo čez prste na nogah. Ko ste v počepu, sonožno skočite tako visoko, kot zmorete in pristanite v počepu. Skačite 30 sekund.

počepi

Nadaljujte z vojaškimi poskoki. Stojte zravnano, skočite v zrak, se spustite nazaj in naredite skleco. Sonožno skočite naprej (kot na sliki), spet vstanite in skočite. Vse skupaj ponavljajte 30 sekund.

burpee

Stranski plank že dobro poznate. Boke potiskajte naprej (a ne preveč), roko pa lahko držite v boku ali jo iztegnite nad seboj. Plank držite 30 sekund.

plank

Ulezite se na hrbet in izvajajte “kolesarja”. Z desnim komolcem se dotaknite levega kolena in obratno. Bodite pozorni, da bodo ramena vedno v zraku. Delajte 30 sekund.

kolesar

Zadnja vaja je most. Ostanite na hrbtu, pokrčite kolena in roke položite ob telo. Ko ste pripravljeni, medenico obrnite navzven in dvignite zadnjico čim višje od tal. Spustite se le toliko, da se bežno dotaknete tal in se spet dvignite. Medenica naj bo ves čas obrnjena navzven.

most

Kako vam je šlo? Če bi takoj po koncu izziva lahko opravili še nekaj vaj, ste trenirali kar pridno. Za težjo vadbo med vsako vajo delajte visoki skiping in sklop večkrat ponovite.

Preverite tudi: