7 stvari, ki jih od joge ne pričakujte (a verjamete, da se bodo zgodile)

7 stvari, ki jih od joge ne pričakujte (a verjamete, da se bodo zgodile) (foto: Profimedia) Profimedia
21. 6. 2022

Ko gre za jogo, imate morda pomisleke, ali pa ste pretirano navdušeni, ker pričakujete preveč. Poglejmo torej, česa ne morete pričakovati. 

Preidimo kar k bistvu. Kaj se ne bo zgodilo, če obiščete prvo uro joge ali se z njo redno ukvarjate?

  • Takoj se boste zaljubili v jogo

Žal pri nobeni vadbi ni tako. Obstajajo vadbe, ki vam bodo bolj pisane na kožo kot druge, a pri prvi uri še ne boste noro zaljubljeni v šport. Boste pa vadbi morda dali še eno priložnost. Poleg tega obstaja veliko vrst joge, zato prvi zbor mogoče ne bo čisto po vašem okusu. 

  • Če boste izvajali jogo, ne potrebujete drugih vadb

Joga bo poskrbela za boljšo gibljivost in ravnotežje, odpravila bolečine v hrbtu, ki se pojavijo zaradi sedenja in poskrbela za vaše zakrčene boke. Vendar ni dovolj, da redno izvajate le jogo. Potrebna bo tudi vadba za moč in druge vrste rekreacije, ki pospešijo vaš utrip. 

  • Lahko se zaposlite v cirkusu

Zagotovo ste že videli slike zapletenih jogijskih položajev, vendar jih (žal) še nekaj časa ne boste izvajali. 

Profimedia

Začetniki v jogi so spodbujeni k poslušanju in zavedanju svojega telesa, k pravilnemu dihanju in sproščanju. Če boste šli k usposobljenemu inštruktorju joge, boste začeli z lažjimi položaji, ki pa bodo prav tako dobro vplivali na počutje. Cirkus naj še malo počaka. 

  • Pri jogi je obvezno vegeterijanstvo ali veganstvo

Pravzaprav ne, joga ni pogojena s hrano, četudi je kar nekaj jogistov veganov. Še vedno lahko jeste vse, kar jeste trenutno. Poleg tega se o večjih prehranskih spremembah vedno posvetujte z zdravnikom in prehranskim strokovnjakom. 

  • Na jogi boste izgledali fantastično

Kot posamezniki na družbenih omrežjih, ki izvajajo zapletene položaje v privlačnih oblačilih in se poleg tega še smehljajo, kajne? Žal ne. 

Med jogo vam bodo široka oblačila lezla marsikam, se zavihala, visela ... Lasje bodo rinili na obraz, položaj ne bo ravno prijeten ... Skratka, ne bo kot v popolni Instagram objavi. 

  • Imeli boste popolno ravnotežje

Ravnotežje se bo z rednim izvajanjem joge lahko izboljšalo, vendar tega ne boste opazili takoj. En dan boste lahko vaje izvajali brez težav, drugič bo na stresen dan to zelo težko. Zaneslo vas bo že ob misli, da bi stali na eni nogi. Vendar se ne predajte. Saj veste, napredek pride z vztrajnostjo. 

Profimedia
  • Našli boste notranji mir

Čez čas. Ne pa na prvi uri. Zato ne pričakujte, da bodo vaši problemi magično izginili in vi boste po svetu hodili z blaženim nasmeškom. Sčasoma se boste naučili, da je do notranjega miru kar dolga pot, vendar imate sedaj nov način za spopadanje s stresom - jogo. 

Preverite tudi Takšno škodo naredite možganom, če se prepozno odpravite v posteljo ali pa 5 razlogov za hujšanje, o katerih nihče ne govori