Jogijski položaji, ki skrbijo za zdravje ščitnice

Jogijski položaji, ki skrbijo za zdravje ščitnice (foto: Profimedia) Profimedia
20. 4. 2022

Nepravilno delovanje ščitnice lahko privede do sprememb v telesni teži, nihanja razpoloženja, utrujenosti in številnih drugih težav. Preverite, kateri jogijski položaji krepijo zdravje ščitnice.

Sveča

Eden najbolj priljubljenih položajev, ki pripomorejo k zdravju ščitnice. Kakor vse inverzije, tudi sveča stimulira pretok krvi, kar naj bi imelo pozitiven učinek na ščitnico.

Plug

Plug ima približno enak učinek, kakor sveča. Stimulira pretok krvi in tako izboljšuje funkcijo ščitnice. Obenem poskrbi tudi za prijeten razteg hrbtenice in je tako odličen položaj za vse, ki velik del vneva sedite.

Mačka-krava

Gre za nežen, mehkoben položaj, ki je primeren tudi za začetnike. Priporoča se za vse ljudi, ki veliko sedijo, saj blagodejno vpliva na hrbtenico. Obenem pa ima tudi pozitiven učinek na ščitnico.

Kamela

Položaj poskrbi za prijeten razteg telesa, obenem pa stimulira cirkulacijo ter delovanje ščitnice. Predstavlja odličen razteg tudi po drugih aktivnostih.

Kobra

Kobra poskrbi za razteg trupa ter nežno stimulacijo ščitnice. Ker položaj ni tako intenziven, kakor ostali, je super izbira tudi za vse, ki se z jogo srečujete prvič.

Preden se lotite položajev pa se prepričajte, da jih izvajate pravilno. Za nasvet povprašajte usposobljenega joga inštruktorja, ki vam bo najbolje svetoval, kako se položajev lotiti.