Se med meditacijo ne morete osredotočiti? Preizkusite TE trike!

Se med meditacijo ne morete osredotočiti? Preizkusite TE trike! (foto: Profimedia) Profimedia
4. 6. 2022

Meditacija ima številne pozitivne učinke, včasih pa se nanjo težko osredotočimo. Preverite, kako si lahko pomagate.

Primeren prostor

Izberite umirjen in tih prostor, kjer je čim manj motečih dejavnikov. Ugasnite televizijo, radio in vse ostale elektronske naprave, ki bi vas lahko potencialno ovirale. Družino prosite, naj vas med meditacijo ne motijo.

Udobje je na prvem mestu

Bistvo meditacije je prijetno počutje. Poskrbite, da je prostor dovolj topel in izberite oblačila, v katerih vam je udobno. Tudi položaj, v katerem boste meditirali naj vam je udoben.

Premišljena izbira časa

Za začetek meditirajte ob dnevih, ko ste manj obremenjeni. Tako se boste lažje sprostili in osredotočili na prakso. Tudi čas v dnevu, ko se odločite za meditacijo, igra vlogo.

Izberite čas, ko je v splošnem vaša osredotočenost najboljša. Preizkušajte različne termine v dnevu in opazujte, kateri se pri vas najbolje obnese.

Umirjeni začetki

Najbolje je, da začnete s krajšimi meditacijami, saj imate tako manj možnosti, da se vaša pozornost preusmeri. Super je, če imate možnost vodene meditacije pri strokovnjaku, ki vas bo lahko počasi vpeljal v prakso.

Redna praksa

Meditacija ima številne pozitivne učinke, med drugim pripomore tudi k boljši koncentraciji. Če boste redno vadili, se boste tudi lažje osredotočili. Bodite potrpežljivi in nežni do sebe.