To je primerna vadba za vaš jutranji tip! (VIDEO)

To je primerna vadba za vaš jutranji tip! (foto: profimedia) profimedia
21. 2. 2022

Poiskali smo različne jutranje vadbe, ki bodo ustrezale vsem! Pri tem nam je pomagala dipl. osebna trenerka Tjaša Ferkov Babnik. 

Ker smo si po načinu prebujanja in doživljanju jutra tako različni, ni bilo dovolj, da najdemo eno vadbo, s katero bi prepričali vse, da si zjutraj vzamete nekaj minut za gibanje. Zato smo poiskali kar 3 - za jutranje ptice, zaspance in tiste vmes! 

Vse vadbe je za nas pripravila osebna trenerka Tjaša, ki nam je zaupala tudi, zakaj je tako pomembno, da se že zjutraj razmigamo (nasvet najdete v drugem videu). Dovolj bo že nekaj minut, da boste od doma odšli s svežo energijo, popolnoma prebujeni in pripravljeni na vse izzive, ki vas čakajo! 

VADBE ZA VSAKOGAR

Tjaša je pripravila različno dolge in različno intenzivne vadbe, med katerimi vam bo vsaj ena zagotovo ustrezala, za popestritev pa lahko vsako jutro naredite drugo. Vaje v prvem videu so dolge 30 sekund, v drugem 40 sekund in v tretjem 45 sekund. Tako se boste lahko tudi časovno prilagodili vaši jutranji rutini. 

Jutranja vadba na stolu za miren vstop v nov dan

Lahka jutranja ali večerna vadba za nežno prebuditev ali umiritev za takojšnje boljše počutje. Ta vadba je primerna tako za mlajše, kot tudi za starejše in starostnike. Ni tako nedolžna, kot zgleda na prvi pogled. Sledite posnetku in telo vam bo definitivno hvaležno.

Jutranji razteg – splošno prebujanje telesa, za dvig energije in start v nov dan

Pred začetkom kratke vadbe spijte kozarec vode. Vaje izvajajte po svojem ritmu in se vmes ne ustavljajte. Bodite natančni in vztrajni. Vedno imejte v mislih, da je mišice treba aktivirati (stisniti) tudi, ko samo stojite.

Vaje boste vsak dan izvajali lažje in jih boste hitro osvojili. Le pogumno in vztrajno! Po dobrem jutru se dan pozna.

Jutranja poživitev – dinamično prebujanje

Vaje delajte počasi in s poudarjenim vdihom ter izdihom. Bistvo je, da telo počasi prebudimo in mu damo novo zalogo energije. Vaje izvajajte v svojem ritmu, naj postanejo del vašega jutra. Po kratkem raztezanju boste prebujeni in pozitivno razpoloženi.  

Tjašo lahko poiščete tukaj: Aktivni z mano ali na Instagramu: Tjaša Aktivni z mano

Preverite več Tjašinih vsebin: