Nasveti za manj suho kožo

Koža je še posebej v zimskem času zelo suha. Mrzel zrak, veter in izsušeni zrak namreč terjajo svoj davek, ki se pozna ravno na vaši koži. Preverite zelo preproste načine, kako se lahko suhi koži izognete že na daleč ali pa jo odpravite. Navedli vam bomo 5 najbolj učinkovitih.

Nasveti za manj suho kožo - Foto: Profimedia
 1. Pijte zelo veliko primerne tekočine

  Za vaše zdravje je izjemnega pomena tudi to, da v svoje telo vnesete zadostno mero primerne tekočine. To se odraža tudi na videzu kože, še bolj pa na vaših sluznicah. Če imate zelo razpokane ustnice, je velika verjetnost, da pijete premalo tekočine. Na dan bi morali popiti vsaj 2 litra tekočine. Priporočamo vam, da pijete vodo, mineralno vodo in nesladkan čaj. Pri tem vam odlično lahko pomaga tudi doma pripravljena juha. Sploh pa, če ste aktivni športniki in je potreba po vnosu tekočine še bistveno večja.

 2. Pravilna nega kože od glave do nog

  Vaša koža potrebuje pomoč tudi v obliki ustrezne nege. Še posebej pa pozimi, ko je vaša koža še bolj suha kot pa sicer. Nekaterim od vas bodo najbolj morda ustrezala primerna olja, spet drugim pa vlažilne kreme. Koža bo prav vsem uporabnikom takih sredstev zelo hvaležna, saj bo bistveno manj rdeča, ne bo vam je vleklo skupaj in manj vas bo srbela.

  Še posebej pa boste morali poskrbeti za vaša stopala. Nanja morate nanositi kar izdaten nanos zelo mastne kreme s sečnino. Ta bo v največji možni meri zmehčala trda področja na vaših stopalih. V povsem enaki meri se morate posvetiti še vašim dlanem, ki jih verjetno zaradi umivanja rok in tudi gospodinjskih opravil stalno močite. Priporočamo vam, da nanje nanesete kar ognjičevo kreme, ki velja za izjemno učinkovito.

 3. Uporaba izdelkov, ki vsebujejo hialuronsko kislino, aloe vero in sečnino

  Če je vaša koža zelo suha, je dobro, da jo vlažite z izdelki, ki vsebujejo hialuronsko kislino, aloe vero in sečnino. Če se suha koža pojavlja tudi na obrazu, potem vam priporočamo, da se po obrazu mažete z olji, ceramidi in lipidi.

  Preden nanesete vsa našteta vlažilna sredstva, pa vam ponujamo še zelo praktičen nasvet. Kožo najprej nežno zdrgnite z mokro brisačo. Tako boste odstranili povsem odmrlo kožo. Šele nato nanesite izbrano negovalno sredstvo, kot so kreme, olja in serumi.

 4. Številni izjemno učinkoviti domači pripravki

  Vse več vas je, ki prisegate predvsem na vse, kar je naravno. Zatorej je dobro, da vam ponudimo nekaj nasvetov, ki vam bodo omogočili, da boste na svojo kožo nanašali sredstva, ki jih lahko pripravite kar doma.

  Eno od najbolj priljubljenih domačih sredstev za boj prosti suhi koži je na primer oljčno olje. To je izjemno koristno za vašo kožo in tudi za lase. Najbolje bo, da se z njim namažete po celem telesu, takoj ko se stuširate. Z njim si naredite tudi masko za izsušene lase. Priporočamo vam še mandljevo in arganovo olje, ki učinkujeta enako kakovostno. 

  Tudi za med je značilno, da je odličen vlažilec kože. Deluje pa tudi protibakterijsko in protimikrobno. Z njim si lahko namažete močno razpokane ustnice. Tako boste najhitreje videli, kako zelo učinkovit je lahko v boju s suho kožo. Že po nekajkratnem nanosu medu bodo vaše ustnice lepo zaceljene in videti povsem zdrave.

  Naj vam omenimo še ovsene kosmiče oziroma ovseno mleko. Zanj je značilno, da ima zelo pomirjevalen in tudi očiščevalen učinek na vašo kožo, sploh pa če je ta še posebej nagnjena k suhosti in dermatitisu.

PARTNER PROJEKTA

Moja diagnoza