Mojih prvih 10 km: pretecite prve korake z nami!

Mojih prvih 10 km: pretecite prve korake z nami! (foto: profimedia) profimedia
23. 5. 2020

Verjamete, ko vam rečemo, da je čisto vsak zmožen preteči 10 km? Morda ne danes in jutri, ampak z vztrajnostjo in pravimi napotki, lahko to uspe tudi vam. 

Če ste se letos z gotovostjo odločili, da se pridružite mnogim, ki v teh mesecih uživajo na tekaških stezah, poskrbite, da se boste tudi sami imeli zares dobro. Začeti s tekom namreč ni tako preprosto, kot izgleda: zavežem športne čevlje, vklopim aplikacijo za tek in se poženem proti ciljni črti. 

Ravno nasprotno: veselje do teka vas lahko hitro mine, če se vsega skupaj ne boste lotili postopoma in pravilno. Najbolj priporočljivo je, da vas v svet teka popeljejo dobro usposobljeni trenerji. 

Da bi vas navdušili za tek, smo se skupaj s trenerji Akademskega atletskega društva Slovan (tek.si) odločili, da vas podpremo in naučimo pravilne tehnike teka, z vami delimo nasvete in na koncu pokažemo, da zmorete preteči 10 km, tudi če trenutno tega niste zmožni. 

Ne boste sami!

V ta namen bomo ustanovili čisto posebno skupino tekačev, ki se bodo učili skupaj! 

Ker je v družbi vedno zabavneje, bomo prvih 10 km pretekli skupaj - s skupino začetnikov, ki se s tekom še niso srečali ali pa tečejo zelo malo. Tako ne boste sami, ko vam bodo kapljice potu prekrile čelo in ko boste potrebovali malo dodatne motivacije. 

Ob prijavi boste dobili darilce:
  • delavnico na temo Kako začeti s tekom (v živo ali preko spleta, odvisno od razmer) in
  • 1-krat tedensko dodatno vadbo moči.

V rubriki pa vas čaka:

  • tekaški nasveti o vsem mogočem (drži, poškodbah, tehniki ...),
  • video vadbe,
  • vsebine izpod prstov trenerjev tek.si, ki vas bodo pripravile na začetek tekaške vadbe,
  • motivacija, da boste na koncu uspešno prečkali ciljno črto.

Vse to bo uvod v skupinski tek s skupino začetnikov, ki se bo začel 1. junija 2020 (ob upoštevanju takratnih razmer).

Prijave na tekaško skupino za začetnike so zaključene.

Kdo bo vodil skupino? 

Katja Petek je absolventka kineziologije na Fakulteti za šport, aktivna atletinja in ena od trenerjev Akademskega atletskega društva Slovan, ki bo poskrbela za pravilno vpeljevanje začetnikov v svet teka. 

Je tudi učiteljica nordijskega smučanja, poleg atletike pa je tekmovala tudi v orientacijskih tekih, streljanju z zračno pušk in trenirala nogomet v mlajših selekcijah. Še vedno se aktivno ukvarja z gasilstvom.

V sklopu Fakultete za šport prisostvuje pri različnih meritvah športnikov, opravlja testiranja tekaške zmogljivosti – Cooperjev test.

tek.si

Ne pozabite spremljati rubrike Mojih prvih 10 km, kjer bomo z vami delili nasvete, vam vlivali motivacijo, trenerji pa bodo za vas pripravili vadbe, ki jih lahko izvedete doma. 

Se vidimo na teku! 

Preverite tudi: