Nikoli ne bi uganili ene stvari, ki jo počnejo pari, ki so v zdravem razmerju

18. 5. 2024
Deli
Nikoli ne bi uganili ene stvari, ki jo počnejo pari, ki so v zdravem razmerju (foto: Profimedia)
Profimedia

Kaj si mislite o tistem srečnem paru, ki ga poznate? Se kdaj prepirata? Kako deluje njun odnos? No, ene stvari z gotovostjo ne bi uganili. 

Nekateri pari so videti naravnost popolno. Zdi se, da se nikoli ne prepirajo, niste jih videli slabe volje, on ji vedno pridrži vrata, ona se mu prikupno smehlja ... Takrat se uščipnite in opomnite, da nihče ni vedno srečen. Pod površjem se skriva marsikaj, česar ne boste nikoli videli in slišali. Obstaja pa ena stvar, ki je skupna parom, ki so v zdravem razmerju. Tudi vidva počneta to? 👇

Nikoli ne bi rekli, da pari v zdravem in srečnem razmerju ...

... včasih dvomijo v partnerski odnos. Tako je, obdajajo jih strahovi in razni dvomi, tako kot vas in marsikoga drugega, ki je v razmerju. In naj vam povemo tudi, da je to nekaj dobrega, če znate uporabiti za svojo korist. 

Ne spreglejte:

Poglejmo, zakaj je pravzaprav dobro, da dvomite o svojem razmerju: 

To pomeni, da ste v tesnem in povezanem odnosu

Iskrena in odprta razmerja peljejo čez veliko izzivov, dvomov, faz in strahov. Ne stagnirajo in ne drvijo naravnost navzgor proti sreči, ker sta partnerja iskrena drug z drugim o tem, kdo sta kot osebi in kako se počutite v določenih situacijah. Razlika od drugih parov pa je v tem, da partnerji v zdravem odnosu razumejo in sprejemajo osebnosti drug drugega. Nekateri imajo težave že z izražanjem čustev, kar dvomi še okrepijo. Če boste samozavestni in dali svojemu partnerju vedeti, da bosta vedno našla način, kako živeti drug z drugim in se sprejemati, vas takšne preizkušnje ne bodo uničile, pač pa okrepile vajin odnos. 

Ko pride do dvoma, zdravi pari ne naredijo naslednjega

Dvomi so torej nekaj normalnega v vsakem odnosu, pomembno pa je, kako se z njimi spopadete. Ene stvari pari, ki imajo trden odnos, nikoli ne naredijo: ne naštevajo razlogov, zakaj eden od partnerjev ne bi smel imeti dvomov. Zakaj? Takšno vedenje se lahko odbije v napačno smer. Če boste partnerja prepričevali, da ne sme dvomiti glede vajine prihodnosti, lahko tvegate poslabšanje v komunikaciji, odtujevanje, prepire ...

Nikoli ne silite partnerja v določeno mišljenje in ne vsiljujte predstave o sreči in popolnosti, kadar ga spreletijo dvomi ali strahovi. Ljudje smo naravnani tako, da se radi upiramo in izberemo nasprotno pot od tiste, ki nam je ukazana. Oseba zares zasije, ko ni pod pritiskom in se lahko sama odloča. Dovolita to drug drugemu. 

Dvomi so dobri za skupno prihodnost

Sta se s partnerjem našla v razlagah in tudi vidva kdaj podvomita v vajin odnos? To lahko pomeni nekaj dobrega za prihodnost. Ko dvomita, to pomeni, da situacijo (vajino razmerje) jemljeta skrajno resno. Razmišljata o tem, kaj lahko prinese prihodnost, kje bosta živela, kaj bosta počela, ali želita družino ... Pa tudi o tem, ali ste s pravo osebo in se z njo zares vidite do konca življenja. 

Preko dvomov se soočamo s svojimi strahovi, nelagodji in izzivi v odnosih. Če partner nikoli ne izrazi dvoma, tudi ko ga glede tega povprašate, se lahko zgodi, da vas jemlje kot nekaj samoumevnega ali vas ne spoštuje. Morda ste v tem našli svoj odgovor ...

Vir: yourtango