To se zgodi z vašim telesom, če vsak dan seksate

To se zgodi z vašim telesom, če vsak dan seksate (foto: Profimedia) Profimedia
19. 11. 2022

Znano je, da je so spolni odnosi blagodejni za zdravje in dobro počutje. Čim več se jim predajate, boljše je, toda v prvi vrsti je najbolj pomembno, se ljubite tako pogosto kot si želite.

Številne raziskave, ki so bile narejene v tej smeri kažejo na to, da se najmanjše število odraslih ljubi vsak dan. Če se ljubite vsak dan, ima to lahko veliko dodatnih koristi za vaše telo. Za psihofizično zdravje dobro vplivajo že poljubi, dotiki ali oralni spolni odnos.

Kaj se zgodi s telesom ob vsakodnevnem ljubljenju?

Bolj kakovosten spanec

Prijeten seks spodbudi naše telo k sproščanju hormonov sreče, oksitocina in endorfinov. Pri tem se spodbudijo intimna čustva in želja po več seksa. Če to počnete pogosto in večkrat, vam bodo spolni hormoni pomagali bolje in kakovostnejše spati.  

Intenzivnejši orgazmi

Pogosteje ko se ljubimo, intenzivnejši so občutki in bolj eksplozivni so orgazmi. Tudi ljudje z nizkim libidom lahko to težavo zlahka rešijo s pogostejšimi spolnimi odnosi.

Zmanjšanje menstrualnih bolečin

Čeprav si nekatere ženske ne morejo predstavljati seksa med menstruacijo, je to eden najstarejših in najučinkovitejših načinov lajšanja menstrualnih bolečin. Orgazem je najboljše zdravilo proti bolečemu želodcu. Prav tako  vsakodnevna spolnost sprošča hormone, ki pomagajo pri bolečinah in lahko skrajšajo trajanje menstruacije.

Manjši stres

 Za spodbujanje dobrega razpoloženja skrbijo že omenjeni hormoni. Če ste pod stresom, se verjetno težko sprostite in razmišljate o seksu. Če pa se odločite stres sprostiti na ta način, boste občutili olajšanje. Vsakodnevne aktivnosti pod rjuhami vam lahko pomagajo, da se lažje spopadate s stresom.

Boljša koncentracija

Redni seks pomaga pri boljšem spominu. Seks aktivira tudi hipokampus, predel možganov v obliki podkve, ki ima pomembno vlogo pri prenosu informacij iz kratkoročnega v dolgoročni spomin.  

Večja samozavest

Več posteljnih užitkov pomaga tudi pri tem, da bolj sprejmete svoje telo in se v svoji koži počutite zadovoljnejše in samozavestnejše, kar pomaga tako rekoč na vseh področjih življenja.   

Preverite še: Nekdanja prostitutka razkriva: TO so najbolj bizarne zahteve, ki so jih imele stranke  Ali pa:  Kako moški med seksom pokaže, da vas ima resnično rad?