Zlahka ga razkrinkate: ta "nedolžna" navada razkriva, da vas partner vara

28. 4. 2024
Deli
Med pokazatelji, ki pogosto razkrivajo varanje, je po raziskavi sodeč tudi več iskanja nežnosti kot sicer. (foto: Profimedia)
Profimedia

Varanje je kompleksna tematika, ki se ne zgodi vedno le zaradi pomanjkanja spolnosti v odnosu. 

Med vzroki so lahko tudi iskanje popestritve zunaj razmerja, hrepenenje po začetni zaljubljenosti, spremembe v odnosu po rojstvu otroka in še mnoge druge. Toda pustimo tokrat razloge nekoliko ob strani. Dejstvo je, da si nihče ne želi biti prevaran, toda včasih se to vendarle zgodi in na to nakazujejo že nekateri pogosti znaki.

Vas skrbi, da vaš partner oziroma partnerica skače čez plot? Glede na raziskavo vodilnega britanskega spletnega mesta za zmenke IllicitEncounters.com, obstajajo posebni pokazatelji, ki razkrivajo varanje.    

Ne spreglejte:

Vstajanje ob čudnih nočnih urah

Eden izmed perečih pokazateljev je to, da vaša druga polovica vstaja ob čudnih nočnih urah, kar se lahko dogaja tudi zaradi krivde, ki jo oseba čuti zaradi varanja. To potrjuje prej omenjena raziskava, po kateri sodeč je  približno 52 odstotkov sodelujočih priznalo, da imajo po začetku afere težave s spanjem.  

Medtem je 15 odstotkov oseb, ki varajo, povedalo, da zgodaj vstanejo, da pošljejo sporočilo svojemu ljubimcu ali ljubimki. Kljub temu pa vsi sodelujoči, ki varajo, nimajo težav s spancem ali celo spijo dlje. Teh je 28 odstotkov.   

Več iskanja nežnosti kot običajno  

Eden izmed znakov, da ste v razmerju z osebo, ki vara, je tudi to, da se z vami crklja več kot običajno. Slednje lahko vključuje objeme, poljube in podobne izraze nežnosti. Glede na raziskavo je kar 57 odstotkov sodelujočih povedalo, da so svojim partnerjem izkazali dodatno nežnost in naklonjenost, ko so za njihovim hrbtom imeli avanturo z drugimi.  

Christian Grant, strokovnjak za zmenkarije iz podjetja IllicitEncounters glede tega pravi: »Vsi imamo dnevno rutino, ki se je držimo. Kadar pride do nenavadnih in nepojasnjenih sprememb v tej rutini, za tem običajno obstaja vzrok. To lahko primerjam tudi s frazo: kjer je dim, je tudi ogenj.« 

Ob katerem času se zgodi največ varanja?

Kljub temu, da se varanje lahko dogodi kadarkoli in praktično kjerkoli, pa podatki spletnega mesta za poročene, Ashley Madison, kažejo še en zanimiv podatek in sicer, da se več varanja zgodi okrog praznovanja tako imenovane noči čarovnic, torej 31. oktobra. Moški, za katere je verjetno, da bodo skočili čez plot, pa bodo takrat bolj pogosto našemljeni v pirate, medtem, ko ženske običajno v policijske uniforme. 

Vir: dailystar.co.uk

Novo na Metroplay: "Slovenski hribi postajajo preobremenjeni" | Matjaž Šerkezi