14. BOFF: na bovškem festivalu si lahko ogledate kar 34 filmov o naravi in športu v njej (razkrivamo NAPOVEDNIKE)

14. BOFF: na bovškem festivalu si lahko ogledate kar 34 filmov o naravi in športu v njej (razkrivamo NAPOVEDNIKE) (foto: BOFF) BOFF
10. 12. 2021

Po letu premora se vrača Bovec Outdoor Film Festival, ki bo navdušil ljubitelje narave in športa! Poleg tega je izlet v Bovec v zimskem času pravljičen ...

Zimski izleti so lahko prav posebni in pravljični, zato poskrbite, da se boste letošnjo zimo odpravili na najmanj enega. Zagotovimo vam lahko, da bo sneg narisal nasmeh na obraz tako odraslim kot otrokom! 

Če nimate ideje, kam bi odšli, preverite predloge: 

POMEMBNO: Pred odhodom na izlet vedno preverite vremenske razmere. Pohodov v gore v zimskem času ne priporočamo. Več o zimskem obisku gora preverite TUKAJ. 

V Bovcu se udeležite festivala BOFF, ki ponuja 34 filmov o naravi in športu, potekal pa bo v Kulturnem domu Bovec od 28. 12. do 30. 12. Filmski spored je pripravljen tematsko: prvega dne, ko spored odpre okrogla miza na temo trajnostne mobilnosti v Sloveniji in Alpah, bosta v ospredju narava in ekologija, nato pa platno zavzamejo kolesarji, smučarji, deskarji ter seveda plezalci in alpinisti, pa kajakaši ...

Filmi se bodo odvijali pozno popoldne in zvečer. Trideset filmov je na tekmovalnem sporedu, od teh trinajst med dolgimi športnimi filmi, eden manj med kratkimi ter štirje v kategoriji Narava in ekologija. Tudi letos bo na festivalu kar nekaj slovenskih premier, v goste pa prihajajo tudi akterji in avtorji filmov, obljubljajo organizatorji BOFFA. 

V skladu z ukrepi za omejevanje epidemije bo za ogled obvezen eden od pogojev PCT, število sedišč v dvorani pa bo prepolovljeno. Vstopnice za posamezne sklope (6 €), dni (10 €) in abonmajske vstopnice za vse tri dni (26 €, v predprodaji do 15. decembra 22 €) so na voljo na strani www.boff.si.

Celoten spored filmov lahko preverite TUKAJ, spodaj pa lahko vidite nekaj napovednikov. 

DIVJA SLOVENIJA 

Film predstavlja zelo pestro favno in floro Slovenije, pri čemer se osredotoča na sesalce in ptice, prikazane pa so še nekatere zanimive vrste dvoživk, rib in žuželk ter rastlin.

NARAVA BREZ MEJA 

Naravne vrednote nimajo cene, ampak neskončno vrednost. V naravi ni nič stalnega, razen stalnega spreminjanja. 

LE NEKAJ KORAKOV OD DOMA

V tem filmu Joi Hoffmann, Jochen Mesle in Max Kroneck delijo ljubezen do svojih lokalnih gora in preprostega življenja, ki ga lahko najdete v majhnih kočah tam zgoraj.

NEPREVIDEN

Zimska kolesarska avantura.