4 preprosta dietna pravila, ki jim sledi Jennifer Aniston (in zlahka jim boste tudi vi)

4 preprosta dietna pravila, ki jim sledi Jennifer Aniston (in zlahka jim boste tudi vi) (foto: Profimedia) Profimedia
1. 9. 2022

Jennifer Aniston tudi v svojem burnem urniku vedno najde čas za vadbo in seveda druge obveznosti. A čeprav se zdi, da je neprestano v pogonu, sebe in svoje zdravje postavlja na prvo mesto. 

Kot je povedala v enem izmed intervjujev, poskrbi, da si vzame čas zase, da zadiha, se razvaja in čas preživi z osebami, ki ji pomenijo veliko. 

Oboževalce seveda zanima tudi, kaj si 53-letna igralka privošči na krožniku. Fit ni le zaradi redne vadbe, za to je zaslužnih tudi nekaj preprostih dietnih pravil, ki se jih dosledno drži. In sledi jim lahko vsakdo!

1. nasvet: Začnite dan zdravo

Prva stvar, ki jo igralka naredi po prebujanju: spije kozarec mlačne vode s sveže stisnjenim limonovim sokom. 

2. nasvet: Nikoli ne preskočite zajtrka

Še eno dietno pravilo, ki se ga drži igralka: ne izpušča zajtrka. In seveda na mizi ne pristanejo rogljički, ampak zdrav, beljakovinski obrok. 

Včasih si privošči smuti, drugič toast, avokado in jajca, ki je eden njenih ljubših zajtrkov, je povedala v intervjuju za Elle.

Včasih pa si pripravi ovseno kašo in razkrila je poseben trik, kako to narediti kremasto: v toplo ovseno kašo, čisto na koncu kuhanja, vmeša beljak – tako je kaša še posebej 'puhasta'. 

3. nasvet: Pri roki imejte vedno nekaj zdravih prigrizkov

Jennifer ima v hladilniku vedno nekaj narezane surove zelenjave, ki si jo lahko privošči kadarkoli ali jo celo vzame na pot. Tudi trdo kuhana jajca so odlična. 

4. nasvet: Zmernost

Jennifer Aniston naj bi upoštevala priporočilo diete Sonoma, ki med drugim temelji na nadzoru porcij. 

Dieta se torej ne osredotoča le na vrsto živil (polnovredna živila, ribe, pusto meso, zelenjava, jajca, polnozrnati izdelki …), ampak tudi na velikost porcij. 

Glavno ni seštevanje kalorij, na prvem mestu je zmernost. 

Preverite še:
5 najboljših diet za ženske po 50. letu
Ali pa:
Ste že poskusili dieto z zelenjavno juho? Potem morate preveriti tudi te diete!