Enostavna tridnevna dieta s pomarančami: Obljublja enostavno hujšanje, dobro počutje ter sijočo kožo

Enostavna tridnevna dieta s pomarančami: Obljublja enostavno hujšanje, dobro počutje ter sijočo kožo (foto: Profimedia) Profimedia
8. 10. 2022

Morda ste že slišali za dieto s pomarančami in vas zanima, kako deluje, ali pa niste prepričani, ali je dieta prava za vas, ne skrbite poznamo odgovore na vaša vprašanja. Če ste pripravljeni na zgolj tridnevni tretma, ki bo očistil vašo telo in kožo, s tem pa stopil nekaj odvečnih kilogramov, je dieta prava za vas.

OPOZORILO: Nikakor ne priporočamo, da se poslužujete diet, ki bi od vas zahtevale stradanje, ali kako drugače škodovale zdravju. Preden se lotite hujšanja, se posvetujte z zdravnikom in drugimi strokovnjaki, ki vam bodo pomagali sestaviti uravnotežen program prehrane in gibanja. 

Sadje je že od nekdaj pomemben del načrta prehrane za hujšanje. Je naravno sladko, vsebuje vlaknine ter je polno vitaminov in mineralov. Čeprav je vse sadje hranljivo in zdravo ter ga le vključite v svojo prehrano, je nekatero sadje resnično odlično za kurjenje maščob.

Zima je pred vrati in pomaranče so zopet v sezoni. To sladko in sočno sadje je vsem najljubše in zdaj imate še dodaten razlog, da ga v tej sezoni poskusite. Pomaranče namreč veljajo za odlične pri hujšanju in oblikovanju telesa.

Kaj je pomarančna dieta?

Pomarančna dieta je dieta, ki podpira izgubo telesne teže. V nasprotju s tem, kar si morda mislite, pa ne pomeni, da je treba uživati izključno pomaranče.

Menijo, da bi z rednejšim uživanjem tega naravnega sadeža (ne v soku) pridobili vse prednosti njegovih hranilnih snovi, med katerimi so najpomembnejše: vlaknine, antioksidanti in vitamin C.

Čeprav ta dieta spada med šok diete, s katerimi izgubite 4 kilograme v 3 dneh, za razliko od številnih drugih šok diet ponuja različna hranila. Zato ni presenetljivo, da so nutricionisti za novo, hitro dieto izbrali to sadje. S to sicer precej restriktivno dieto, ki bo resnično ustrezala vsem ljubiteljem pomaranč, dnevno izgubite kar do 1 kg. Dieta na naraven način zmanjša maščobo v vašem telesu in polepša vašo kožo.

Vendar so pomaranče sadje, ki lahko vsebuje veliko kisline in sladkorja, odvisno od vrste pomaranče in njene zrelosti, zato se je treba pred začetkom te diete posvetovati z zdravnikom, strokovnjakom za prehrano in dietetikom.

Profimedia

Kako pomaranče pomagajo pri izgubi telesne teže?

Vsebnost vode v sadežu je zelo visoka. Skoraj 87 odstotkov tega sadja predstavlja voda. Tako vas bo v zimskem času, ko običajno popijemo manj vode, hidriral. Pomaranče vsebujejo tudi veliko vlaknin, ki pomagajo pri lažjem gibanju črevesja in vas nasitijo med obroki. Redno gibanje črevesja je nujno, ko se trudite izgubiti kilograme.

V pomarančah je največ vitamina C, ki izboljšuje zdravje kože. Sadje pomaga telesu, da popravi poškodovano tkivo in se pozdravi. Študije kažejo, da vaše telo potrebuje zadostne količine vitamina C za izgorevanje maščob. Vitamin C je zelo pomemben za proizvodnjo karnitina, ki maščobe pretvarja v gorivo.

Ta dieta resnično ni primerna za tiste, ki se ne soočate s prekomerno težo, če torej nimate preveč odvečnih kilogramov, je najbolje, da to dieto preskočite ali pa ji sledite po blažjem, prilagojenem receptu, po posvetu s nutricionistom ali zdravnikom.

Med dieto je prvi jutranji obrok vedno enak: pomaranča (hruška, breskev, lubenica ali melona), dva toasta, skodelica kave ali čaja brez sladkorja.

Profimedia

Prvi dan

Kosilo: pomaranča, kuhano jajce, kislo mleko ali jogurt, rezina polnozrnatega kruha

Večerja: dva paradižnika ali dva decilitra paradižnikove mezge, 2 kuhani jajci, majhna glava zelene solate ali kumare in dva prepečenca

Drugi dan

Kosilo: pomaranča, jajce, kislo mleko, dva prepečenca

Večerja: 125 gramov mlete govedine, paradižnik ali deciliter paradižnikove mezge, toast, skodelica čaja ali kave

Tretji dan

Kosilo: pomaranča, kuhano jajce, kislo mleko, majhna glava zelene solate

Večerja: 125 gramov mletega mesa, pomaranča, toast, skodelica kave ali čaja

Preberite še:

Dobre prakse za hitro hujšanje po 40. letu: Privoščite si dober spanec ter se osredotočite na uživanje prehrane, ki uravnava hormonsko neravnovesje

Priporočamo tudi:

10 razlogov, zakaj so orgazmi dobri za vas