Ko boste slišali, kako koristni so peclji jagod, jih ne boste nikoli več zavrgli

19. 5. 2024
Deli
Ko boste slišali, kako koristni so peclji jagod, jih ne boste nikoli več zavrgli (foto: Profimedia)
Profimedia

Če imate radi jagode, morate ta trik obvezno poznati.

Jagode so priljubljeno sadje mnogih. Imajo odličen okus, so idealne za pripravo različnih sladic in simbolizirajo ljubezen. Ko čistite jagode, verjetno zavržete zelene peclje. Vendar pa se je izkazalo, da imajo peclji jagod lahko številne koristi za zdravje in lepoto.

Ne spreglejte:

Koristi pecljev jagod

Peclji jagod so bogati z vitaminom C. Iz njih pripravljajo čaje, ki delujejo proti stresu, utrujenosti, slabemu razpoloženju in pozitivno vplivajo na zdravje ledvic. Poleg tega se peclji jagod uporabljajo kot naravno sredstvo za ohranjanje mladostnega videza. Če jih zmeljete, jih lahko uporabite kot masko proti gubam na obrazu in vratu. Peclji jagod so koristni tudi za nego las, pozitivno pa vplivajo tudi na uravnavanje krvnega sladkorja.

Kako pripraviti čaj iz pecljev ekoloških jagod?

Kljub številnim koristim je pomembno poudariti, da je varno uživati le peclje jagod iz ekološke pridelave. Iz teh lahko naredite tudi čaj, ki je pravi vrelec zdravja.

Eno žlico opranih in nasekljanih pecljev stresite v 300 ml vrele vode in pustite stati 20 minut. Nato peclje precedite in pustite, da se tekočina ohladi. Dvakrat dnevno si privoščite skodelico napitka.

Vir: kafe.rs

Novo na Metroplay: "To so osnovni stebri zdravja" | Nina Dušić Hren