Profesionalni kuharji med praženjem čebule vedno dodajo to skrivno sestavino, ki skrbi za vrhunski okus

8. 6. 2024
Deli
Profesionalni kuharji med praženjem čebule vedno dodajo to skrivno sestavino, ki skrbi za vrhunski okus (foto: Profimedia)
Profimedia

Ta preprost trik bi moral poznati čisto vsak!

Praženje čebule je korak v številnih receptih, a obstaja trik, ki ga uporabljajo tudi vrhunski kuharji. S tem, ko čebuli dodate preprosto sestavino, boste njen okus povzdignili na povsem novo raven.

Ne spreglejte:

Skrivna sestavina je sladkor, ki čebuli doda bogatejši in slajši okus.

Dodajanje ščepca sladkorja med praženjem čebule omogoča blago karamelizacijo, kar čebulo naredi okusnejšo. Sladkor deluje kot univerzalni ojačevalec okusa, pomembno pa je, da ga ne uporabite preveč, da jed ne bi postala presladka.

Za najboljše rezultate najprej segrejte olje, dodajte košček masla, nato pa čebulo in majhen ščepec sladkorja. Ta preprosti dodatek lahko vaše jedi naredi neustavljive.

Poleg tega bo čebula med praženjem dobila lepo karamelno barvo in postala mehkejša, kar bo prispevalo k bogatosti okusa vaših jedi. Z malo sladkorja tako spremenite običajne obroke v gastronomske dobrote, ki jih bodo vaši gostje preprosto oboževali.

Vir: krstarica.com