Ta preprost trik bi moral poznati čisto vsak!
Praženje čebule je korak v številnih receptih, a obstaja trik, ki ga uporabljajo tudi vrhunski kuharji. S tem, ko čebuli dodate preprosto sestavino, boste njen okus povzdignili na povsem novo raven.
Ne spreglejte:
- Slovenski gorski reševalec opozarja: "Veliko bolj kot kača je v hribih nevarna ta žival!"
- Čeprav je izjemno slasten, je MLADI KROMPIR v teh primerih lahko zelo nevaren za zdravje
- 101-letna Ljubica ne jemlje nobenih zdravil in je popolnoma samostojna: zdaj razkriva svoj recept za dolgo življenje
Skrivna sestavina je sladkor, ki čebuli doda bogatejši in slajši okus.
Dodajanje ščepca sladkorja med praženjem čebule omogoča blago karamelizacijo, kar čebulo naredi okusnejšo. Sladkor deluje kot univerzalni ojačevalec okusa, pomembno pa je, da ga ne uporabite preveč, da jed ne bi postala presladka.
Za najboljše rezultate najprej segrejte olje, dodajte košček masla, nato pa čebulo in majhen ščepec sladkorja. Ta preprosti dodatek lahko vaše jedi naredi neustavljive.
Poleg tega bo čebula med praženjem dobila lepo karamelno barvo in postala mehkejša, kar bo prispevalo k bogatosti okusa vaših jedi. Z malo sladkorja tako spremenite običajne obroke v gastronomske dobrote, ki jih bodo vaši gostje preprosto oboževali.
Vir: krstarica.com
- Preberite si še: Pravijo, da ni bolj zdrave pijače od tega "kmečkega" napitka, ki so ga naše babice uporabljale kot zdravilo za številne bolezni
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?