Poletni jedilnik: Saden osvežilen zajtrk, kavni napitek in lahko kosilo

Poletni jedilnik: Saden osvežilen zajtrk, kavni napitek in lahko kosilo (foto: unsplash) unsplash
10. 7. 2020

Če nimate več idej, kaj bi si privoščili na vroč poletni dan, preverite naš okusen jedilnik. 

Poskrbeli smo za kar 3 recepte, ki jih poleti obožujemo. Najprej si privoščite obilen zajtrk, dopoldne ledeno kavo in nato kosilo, ki ga lahko nesete s seboj v službo ali si ga pripravite doma. 

Sadna bovla

Potrebujete naslednje sestavine:

  • 3 zmrznjene banane
  • 1 skodelico zmrznjenih gozdnih sadežev
  • 1 skodelico borovnic
  • 1 skodelico malin 
  • 1 skodelico jagod
unsplash

Priprava je čisto preprosta. Zmiksajte banane in zmrznjene gozdne sadeže (brez tekočine!), da dobite zelo gost smuti. Prelijte ga v skledo in vanj stresite preostalo sadje. Zajtrk je pripravljen! 

Če želite svež obrok, je najbolje, da ga pripravite zjutraj. Eksperimentirajte s sadjem in naredite bovlo po svojem okusu. 

Domača ledena kava

Potrebujete naslednje sestavine:

  • 250 ml kave
  • 250 ml mleka 
  • 1 merico proteinskega praška z okusom vanilije
  • 10 ledenih kock
  • košček 70 % črne čokolade
unsplash

Kavo, mleko in proteinski prašek zmešajte, v dober mešalec lahko dodate tudi ledene kocke, drugače pa jih samo stresite v kozarec in prelijte kavno-beljakovinsko mešanico. 

Na vrhu naribajte košček črne čokolade.

Kvinojina solata s popečeno zelenjavo

Potrebujete naslednje sestavine:

  • 1 jajčevec
  • 1 papriko (katerokoli)
  • 1 skodelico kvinoje
  • ½ čebule
  • 1 kumaro
  • 2 paradižnika
  • zelišča po želji
  • sol in poper
unsplash

Jajčevec, papriko in čebulo položite na pekač, prelijte z malo olja in postavite v pečico na 180 stopinj za 15 minut. 

Medtem skuhajte kvinojo (kuhajte 15 minut v vreli vodi), narežite kumaro, paradižnik in zelišča ter vse stresite v skledo. Začinite s soljo in poprom. Ko je zelenjava iz pečice pripravljena, jo dodajte v skledo in začinite po potrebi. 

Vse skupaj lahko potresete še z mletimi mandlji, prelijete z olivnim oljem ali dodate sok limone.