Rdeče meso spada med enega izmed najbolj priljubljenih, vendar je priprava tega mesa lahko poseben izziv, še posebej, če nimate veliko izkušenj v kuhinji.
Ne spreglejte:
- Ali tudi v slovenskih trgovinah kradejo kot srake? Mercator, Spar in Lidl odgovarjajo
- Ali veste kako nagla sprememba v vremenu vpliva na vaše telo in zdravje?
Verjetno ste že kdaj v restavraciji naročili zrezek in bili navdušeni nad tem, kako sočno in okusno je bilo meso, medtem ko vam doma nikoli ne uspe pripraviti takšnega. Kljub temu pa obstaja ena skrivnost, ki vam lahko pomaga doseči meso, ki se lahko primerja z restavracijskim nivojem.
Skrivna sestavina kuharjev je razkrita
Če želite, da vaša svinjina ali govedina postaneta neverjetno mehki, je kivi skrivna sestavina, ki vam bo pomagala. Le nekaj rezin tega sadja, ki jih položite na meso za kratek čas pred peko, lahko povsem preoblikuje strukturo mesa. Gre za neko naravno marinado, ki pri pripravi mesa igra ključno vlogo.
Razlog za to je prisotnost proteolitičnih encimov v kiviju, ki imajo moč razgraditi vezivno tkivo v mesu. To omogoča, da meso postane mehkejše, skoraj takšno, da se topi v ustih.
Če raje marinirate meso, morate le slediti svojemu običajnemu postopku mariniranja, vendar dodajte narezani kivi eno do dve uri pred samo pripravo mesa. Pomembno je, da pazite, da meso ni predolgo izpostavljeno kiviju, saj lahko prevelika mehkoba povzroči, da meso med kuhanjem razpade.
Poleg kivija lahko podoben učinek mehčanja mesa dosežete tudi z ananasom, tropskim sadjem, ki prav tako vsebuje podobne encime.
Ta preprost trik je koristen dodatek h klasičnemu načinu priprave mesa in lahko naredi pomembno razliko v teksturi, s čimer vam omogoča uživanje v sočnem, neverjetno mehkem kosu mesa.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?