Razkrita je kulinarična skrivnost: TAKO pripravite zrezke, mehkejše kot v restavraciji

30. 9. 2024
Deli
Razkrita je kulinarična skrivnost: TAKO pripravite zrezke, mehkejše kot v restavraciji (foto: Profimedia)
Profimedia

Rdeče meso spada med enega izmed najbolj priljubljenih, vendar je priprava tega mesa lahko poseben izziv, še posebej, če nimate veliko izkušenj v kuhinji.

Ne spreglejte:

Verjetno ste že kdaj v restavraciji naročili zrezek in bili navdušeni nad tem, kako sočno in okusno je bilo meso, medtem ko vam doma nikoli ne uspe pripraviti takšnega. Kljub temu pa obstaja ena skrivnost, ki vam lahko pomaga doseči meso, ki se lahko primerja z restavracijskim nivojem.

Skrivna sestavina kuharjev je razkrita

Če želite, da vaša svinjina ali govedina postaneta neverjetno mehki, je kivi skrivna sestavina, ki vam bo pomagala. Le nekaj rezin tega sadja, ki jih položite na meso za kratek čas pred peko, lahko povsem preoblikuje strukturo mesa. Gre za neko naravno marinado, ki pri pripravi mesa igra ključno vlogo.

Razkrita je kulinarična skrivnost: TAKO pripravite zrezke, mehkejše kot v restavraciji
Profimedia

Razlog za to je prisotnost proteolitičnih encimov v kiviju, ki imajo moč razgraditi vezivno tkivo v mesu. To omogoča, da meso postane mehkejše, skoraj takšno, da se topi v ustih.

Če raje marinirate meso, morate le slediti svojemu običajnemu postopku mariniranja, vendar dodajte narezani kivi eno do dve uri pred samo pripravo mesa. Pomembno je, da pazite, da meso ni predolgo izpostavljeno kiviju, saj lahko prevelika mehkoba povzroči, da meso med kuhanjem razpade.

Poleg kivija lahko podoben učinek mehčanja mesa dosežete tudi z ananasom, tropskim sadjem, ki prav tako vsebuje podobne encime.

Razkrita je kulinarična skrivnost: TAKO pripravite zrezke, mehkejše kot v restavraciji
Profimedia

Ta preprost trik je koristen dodatek h klasičnemu načinu priprave mesa in lahko naredi pomembno razliko v teksturi, s čimer vam omogoča uživanje v sočnem, neverjetno mehkem kosu mesa.

Kaj??! To priljubljeno sadje vsebuje NIKOTIN