HRUŠKOV ZAVITEK S SUHIMI SLIVAMI Za 10–12 kosov potrebujete:• 200 g suhih sliv (brez koščic) • 50 g rozin• nekaj žlic ruma • 500 g moke • 250 g masla• 250 g smetane• 500 g hrušk • 50 g sladkorja• mleti cimet • 100 g mandljevih lističev • 1 jajcePriprava: Slive in rozine oplaknite pod toplo vodo in jih odcedite. Prelijte jih z rumom in jih namočite čez noč. Naslednji dan odlijte odvečni rum. Slive lahko tudi še prepolovite.Iz moke, zmehčanega masla in smetane zgnetite mehko in voljno testo. Razdelite ga na 4 dele in vsakega pravokotno razvaljajte.Hruške olupite, jih prepolovite in odstranite peščišče. Zrežite jih na majhne kocke in jih porazdelite po testu. Potresite jih s sladkorjem in cimetom ter potresite s slivami, rozinami in mandljevimi lističi (nekaj jih prihranite za na konec).Testo zvijte in zvitke položite v pekač, obložen s papirjem za peko. Premažite jih s stepenim jajcem, potresite s preostalimi mandljevimi lističi in jih 20 do 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.