HRUŠKOV ZAVITEK S SUHIMI SLIVAMI
Za 10–12 kosov potrebujete:
• 200 g suhih sliv (brez koščic)
• 50 g rozin
• nekaj žlic ruma
• 500 g moke
• 250 g masla
• 250 g smetane
• 500 g hrušk
• 50 g sladkorja
• mleti cimet
• 100 g mandljevih lističev
• 1 jajce
Priprava:
Slive in rozine oplaknite pod toplo vodo in jih odcedite. Prelijte jih z rumom in jih namočite čez noč. Naslednji dan odlijte odvečni rum. Slive lahko tudi še prepolovite.
Iz moke, zmehčanega masla in smetane zgnetite mehko in voljno testo. Razdelite ga na 4 dele in vsakega pravokotno razvaljajte.
Hruške olupite, jih prepolovite in odstranite peščišče. Zrežite jih na majhne kocke in jih porazdelite po testu. Potresite jih s sladkorjem in cimetom ter potresite s slivami, rozinami in mandljevimi lističi (nekaj jih prihranite za na konec).
Testo zvijte in zvitke položite v pekač, obložen s papirjem za peko. Premažite jih s stepenim jajcem, potresite s preostalimi mandljevimi lističi in jih 20 do 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
3 / 3