Tako v trenutku pripravite okusno in kremasto piškotno torto, ki bo navdušila vsakega sladkosneda

8. 6. 2024
Deli
Tako v trenutku pripravite okusno in kremasto piškotno torto, ki bo navdušila vsakega sladkosneda (foto: Youtube/Fatto in Casa da Alba (Posnetek zaslona))
Youtube/Fatto in Casa da Alba (Posnetek zaslona)

Če ste sladkosnedi, morate nujno poznati ta recept!

Piškotna torta je sladica, ki navdušuje že od nekdaj. Recept se je skozi čas spreminjal: se še spomnite tistega s kremo iz jajc in čokolade, ki se pripravlja nad paro in zahteva nekaj več časa? Zdaj pa vam predstavljamo novo različico piškotne torte, za katero ne boste potrebovali veliko časa, njen okus pa je naravnost fantastičen.

Ne spreglejte:

Sestavine:

  • 700 g piškotov
  • 1,2 litra mleka
  • 3 vrečke pudinga z okusom vanilje
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 10 žlic sladkorja
  • 250 g masla ali margarine
  • 100 g čokolade za kuhanje (za okrasitev)

Priprava:

  1. V 150 mililitrih mleka gladko zmešajte puding in koruzni škrob. V ločen lonec nalijte 850 mililitrov mleka, dodajte sladkor in kuhajte, dokler mleko ne zavre. Nato vlijte zmešan puding s škrobom in kuhajte, dokler ne dobite gladke kreme.
  2. Skuhani puding postavite na stran, da se ohladi. Nato mu dodajte margarino ali maslo in vse skupaj dobro zmešajte z električnim mešalnikom.
  3. Piškote za 2 sekundi potopite v posodo z 200 mililitri mleka, nato pa jih položite na pladenj. Ko zapolnite pladenj, čez piškote nanesite del kreme, ki jo nato prekrijete z drugimi piškoti. Sledi ponovna plast kreme. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vseh piškotov in kreme.
  4. Čez zadnjo plast piškotov nanesite preostalo kremo, naribajte čokolado za kuhanje in torto postavite v hladilnik, da piškoti vpijejo kremo. Po nekaj urah sladico postrezite.

Dodatni nasveti:

  • Uporabite lahko različne vrste piškotov za različen okus in teksturo.
  • Torto lahko dodatno okrasite s svežim sadjem ali naribanimi oreščki.

Dober tek!

Vir: krstarica.com