Pri nekaterih živilih moramo biti še bolj previdni, kako jih pripravimo, da ne tvegamo zastrupitve. Veste, katera so?
Po podatkih ameriškega Centra za nadzor in preprečevanje bolezni naj bi bila ta živila najpogostejši krivec za zastrupitev s hrano. Mogoče je ravno tu razlog tudi vaše zastrupitve.
SADJE IN ZELENJAVA
Tega ne bi uganili, kajne? Vedno govorimo le o tem, da sta sadje in zelenjava dobra za zdravje, kar seveda drži. Še vedno oboje uživajte v čim večji meri, vendar poskrbite, da vse dobro operete. Če so pridelki z vašega vrta, potem imate manj skrbi, vendar jih vseeno splaknite pod vodo in se zaščitite.
Tudi sadje in zelenjava se lahko okužita s salmonelo, E.coli ali listerijo.
Vir: bestlifeonline, Danas.rs
Prisluhnite aktivni podkastu! 🎧
Laura Škvorc o motnjah hranjenja: "Ljudje smo zabredli in pozabili, da nismo samo telo"
Novo na Metroplay: "Za vadbo ni nikoli prepozno." | Meliora Life Studio