4 / 5
JAJCA
Zagotovo že poznate primere, ko so se ljudje zastrupili s salmonelo, ki je bila prisotna v jajcih. Lahko se zastrupite tudi z izdelki, ki vsebujejo okužena jajca, npr. s sladoledom. Da se vam to ne bo zgodilo, jajca doma shranjujte v hladilniku na spodnji polici, kjer je območje najhladnejše. Na vratih je temperatura najvišja, saj odpirate hladilnik in živila izpostavljate sobni temperaturi.
Če imajo jajca nenavaden vonj ali izgledajo čudno, jih zavrzite. Bolje kakšno zavrženo jajce več kot tveganje za okužbo.
Vir: bestlifeonline, Danas.rs
Prisluhnite aktivni podkastu! 🎧
Laura Škvorc o motnjah hranjenja: "Ljudje smo zabredli in pozabili, da nismo samo telo"
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek