Jelena Đoković razkriva skrivnost svoje vitke postave: trik je v tem živilu

11. 2. 2024
Deli
Jelena Đoković razkriva skrivnost svoje vitke postave: trik je v tem živilu (foto: Profimedia)
Profimedia

Kako Jelena Đoković ohranja svojo vitko postavo?

 

Soproga enega najuspešnejših teniških igralcev na svetu vedno znova navdušuje oboževalce s svojim mladostnim videzom. Čeprav pravi, da "lepota ni njena tema", s svojo karizmo in privlačnim telesom pritegne veliko pozornosti, kjer koli se pojavi. Mnogi se ob tem sprašujejo, kako pravzaprav že vrsto let ohranja vitko postavo.

Ne spreglejte:

Celotna družina Đoković se prehranjuje vegansko, Jelena pa je razkrila, da se izogiba tudi živilom s pretirano vsebnostjo sladkorja. Po poročanju portala Elle pa je živilo, ki je "zadolženo" za njeno vedno vitko postavo in fit videz, kvinoja.

Prednosti kvinoje

Kvinoja, znana kot "zlata Inka" in "kraljica semen", ima dolgo zgodovino in pomembno mesto v prehrani in kulturi mnogih starih civilizacij.

Ena izmed ključnih prednosti kvinoje je izjemno visoka vsebnost beljakovin, zaradi česar je dragocena alternativa živalskim proizvodom. Poleg tega je kvinoja bogata z vitamini, vključno z vitaminoma E in C, pa tudi z minerali, kalijem in esencialnimi aminokislinami. Vsebuje tudi eterična olja, ki ji dajejo specifičen vonj in okus.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Poleg tega je kvinoja bogata z aminokislinami in beljakovinami ter ne vsebuje glutena, zaradi česar je odlična izbira za tiste, ki so alergični na to snov. Ta žitarica služi tudi kot naravno odvajalo in pomaga pri kroničnem zaprtju.

Obenem vsebuje veliko vlaknin, ki so bistvenega pomena za zdravje prebavnega sistema. Poleg tega ljudsko zdravilstvo s kvinojo zdravi kožne bolezni in revmo, zaradi visoke vsebnosti kalija pa to žito pozitivno vpliva na zdravje srca in ožilja.

Kvinoja je po krivici pogosto spregledana, čeprav je izjemno bogat vir hranilnih snovi in ​​je lahko dragocena sestavina uravnotežene prehrane. Zaradi številnih zdravstvenih koristi in široke uporabe v kulinaričnih receptih je pravi biser med žiti.

Njena zavezanost zdravemu načinu življenja je bila vedno del njene identitete. Jelena si zada cilj, da bo "čim bolj zdrava". Da bi to dosegla, je veliko časa posvetila raziskovanju in razumevanju načel zdravega življenja.

Jelena je visoka 176 cm, po večini navedb v medijih pa tehta 58 kilogramov. Možno je, da ta teža variira, saj je včasih izpustila kakšen trening. Zdaj redno telovadi in je na to ponosna, zato je možno, da je izgubila kakšen kilogram. Jasno pa je, da ni nagnjena k pridobivanju teže. Strogo se drži režima.

Vsak dan se na Jelenini mizi znajdejo okusne jedi, pripravljene iz ekoloških sestavin, kot nalašč za športno družino, ki živi zdravo življenje.

Za razliko od marsikoga, ki si ne more predstavljati jutra brez skodelice kave, se je Jelena kavi povsem odpovedala. Ne samo, da kave ne uživa vsak dan, sploh je ne more niti okusiti. Namesto da bi se zanašala na ta običajni jutranji ritual, najde energijo in vitalnost v drugih elementih svojega življenja. To je le eden od številnih primerov, kako se je Jelena odločila zavrniti navade, ki so pogosto prisotne v vsakdanjem življenju odraslih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Jelena Đoković se je kot športnica in javna osebnost pogumno odločila tudi glede slabih navad. Nikotin in alkohol, ki sta pogosto del mnogih življenj, nista del njene vsakodnevne izkušnje. Jelena je v eni od svojih iskrenih izpovedi razkrila, da je po zaužitju alkohola tri dni bruhala, v tem času pa je shujšala za kar štiri kilograme. Slabost in bruhanje sta povzročala tudi kava in tobak, zato je te slabe razvade pustila za sabo.

Jelenina predanost zdravju in odločitev, da se zanese na zdrave navade, kot sta prehrana in telesna dejavnost, navdihuje mnoge, da razmišljajo o lastnem življenjskem slogu in sprejemajo boljše odločitve za svoje zdravje.

Preberite več na Elle.si

Novo na Metroplay: "Ljudje smo vedno bolj odprti za psihoterapijo" | Drago Švajger