Konopljin zajtrk - za energijo

27. 1. 2014

Konopljina semena so polna vitaminov in odličen vir beljakovin – vsebujejo vse esencialne aminokisline, ki jih človeško telo ne zmore samo proizvajati, a jih nujno potrebuje za normalno delovanje.

Od teh bomo v semenih našli največ edestina (65 %), beljakovine, ki se hitro prebavi, absorbira ter ima pomembno vlogo pri tvorbi protiteles.

Kot takšna je ta beljakovina zelo podobna globulinom, beljakovinam, ki se v krvnem serumu pojavljajo kot serumski globulini. Njihova naloga je prenašanje bakra, maščob, železa... posebna skupina globulinov pa deluje kot protitelesa. Vse to vpliva na zdravje našega organizma, krepitev imunskega sistema in obnovo mišic.

Prednost konopljinih beljakovin je tudi ta, da imajo visoko vredno pH-ja in zato ohranjajo alkalnost v telesu.

Semena vsebujejo še koristne omega 3 maščobne kisline, encime ter vitamin B in E, visoka kakovost konopljinih vlaken pa ugodno in blagodejno vpliva tudi na prebavo in odpravlja napihnjenost.

Ker so konopljine beljakovine lahko prebavljive, naše telo dobi več hranilnih snovi, posledično tudi več energije, in prav zato je konopljin zajtrk idealen za začetek dneva.

Recept za zajtrk boste našli na povezavi Konopljin zajtrk za vitalnost in energijo.