6 vrst zelenjave, ki je bolj zdrava, če jo skuhamo

12. 10. 2019

Dolgo časa je veljalo, da je najbolje uživati surovo zelenjavo, nutricionisti pa so odkrili, da se vsebnost hranilnih snovi pri določenih vrstah aktivira šele s toplotno obdelavo. Preberite, katera zelenjava je tista, ki je bolj zdrava, če jo skuhamo.

Slika 1/7

Fitokemikalije v zelenjavi prodrejo iz celične membrane šele pri kuhanju.

TO VELJA ŠE POSEBEJ ZA NASLEDNJE VRSTE ŽIVIL ...

Profimedia

Vir: Very well fit. Pripravila VH

Preberite še: Ste že poskusili dieto z gobami?

ali pa Buča pripomore k boljšemu  zdravju

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri