Aromatičen jesenski napitek za izgubo maščobe: Pogreje telo in ga očisti toksinov

30. 9. 2022
Deli
Aromatičen jesenski napitek za izgubo maščobe: Pogreje telo in ga očisti toksinov (foto: Profimedia)
Profimedia

Iščete povsem naraven način, ki vam bo pomagal izgubiti nekaj nadležnih kilogramov, a hkrati blagodejno vplival na zdravje vašega celotnega telesa? V svojo dnevno rutino vključite to preprosto aromatično začimbo.

OPOZORILO: Nikakor ne priporočamo, da se poslužujete diet, ki bi od vas zahtevale stradanje, ali kako drugače škodovale zdravju. Preden se lotite hujšanja, se posvetujte z zdravnikom in drugimi strokovnjaki, ki vam bodo pomagali sestaviti uravnotežen program prehrane in gibanja. 

Poletje je za nami in pripravljamo se na vse udobne jedi zimske sezone. Težava? Še vedno se nismo znebili majhnih poletnih presežkov, ki so se udobno namestili na našem telesu in se ne želijo umakniti. Ponovno smo se začeli zdravo in raznoliko prehranjevati, nekateri celo že sledijo novim fitnes smernicam, a odvečna maščoba vztraja. Na srečo za vsako težavo obstaja rešitev, predstavljamo vam pijačo za kurjenje maščob, ki zagotavlja izgubo nadležne telesne maščobe, hkrati pa v tem hladnem jesenskem obdobju resnično pogreje telo.

Če si tudi vi želite naravno shujšati, bi morali razmisliti o tem, da v svojo prehrano dodate cimetovo vodo za hujšanje. To naravno sredstvo za izgubo telesne maščobe ima številne koristi za zdravje, vključno z izgubo telesne teže.

Razkrivamo vam vidike o znanstvenem ozadju cimetove vode in o tem, kako vam lahko pomaga pri doseganju vaših ciljev pri hujšanju.

Cimetova voda je znana po svojih čudežnih koristih pri hujšanju. Voda pomaga razgraditi maščobne celice v telesu in jih odplakniti. Ko jo redno pijete, pomaga pospešiti presnovo in zatreti apetit. Najboljše pri tem je, da je cimetovo vodo za hujšanje zelo preprosto pripraviti in zanjo potrebujete le dve sestavini - cimetove palčke in vročo vodo.

Popoln napitek za izgubo odvečne maščobe v jesenskem obdobju

Z nastopom hladnega vremena smo se od ledenih čajev preusmerili k bolj pomirjujočim, toplim napitkom. Enostavna priprava, vroče in okusno, izguba telesne maščobe pa še nikoli ni bila tako zabavna in preprosta. Ta začimba, ki nas navdihuje za jesen, noč čarovnic in številne druge prijetne trenutke sezone, je v resnici močan zaveznik pri hujšanju.

Profimedia

Najboljši čas za pitje cimetove vode za hujšanje je zjutraj pred zajtrkom. Takrat je vaše telo najbolj pripravljeno na izgorevanje maščob in hujšanje. Pitje cimetove vode pred zajtrkom pomaga zagnati presnovo in dan začeti s pravo nogo. Lahko jo pijete tudi pozneje čez dan, okoli kosila ali zgodaj zvečer. Pazite le, da je ne pijete preblizu časa za spanje, saj lahko cimet vpliva na kakovost spanca.

Prednosti vsakodnevnega pitja cimetove vode

Cimetova voda je izjemno preprost recept za hujšanje, ki ga lahko vsakdo pripravi doma. Vse, kar potrebujete, sta cimet in voda! Cimet ima lastnosti, ki pospešujejo presnovo in pomagajo telesu učinkoviteje kuriti maščobe. Cimet tudi pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi, kar lahko prepreči hrepenenje in napade lakote. Cimetovi vodi lahko dodate tudi druge sestavine, kot sta med ali limona, da izboljšate njen okus in koristi za zdravje.

Kako lahko pomaga?

Cimetovo vodo že dolgo oglašujejo kot pomoč pri hujšanju, nedavne raziskave pa so pokazale, da je v tej trditvi nekaj resnice. V neki študiji so ugotovili, da cimet poveča termogenezo (proizvajanje toplote v telesu) za do 20 %, kar pripomore k izgorevanju več kalorij. Cimet je znan tudi po tem, da zmanjšuje apetit in željo po hrani ter pomaga nadzorovati uživanje nezdrave hrane. Cimetova voda pomaga pri prebavi maščob in ogljikovih hidratov ter preprečuje, da bi se ta hranila shranila kot telesna maščoba.

V kombinaciji z zdravo prehrano in telesno vadbo je lahko cimetova voda učinkovit način hujšanja.
Profimedia

Sestavine: 

  • 500 ml vode
  • 1 cimetova palčka ali 3 ščepci cimeta v prahu

Koraki: 

  • Vodo zavrite, odstavite z ognja in počakajte, da se cimetova palica ali prah razkuha, pokrijte s folijo za živila.
  •  Počakajte vsaj 2 uri.
  • Po želji dodajte med ali limono.
  •  Poskusite večkrat čez dan.

Znano je, da cimetova voda pomaga pri hujšanju na naslednje načine:

  • Pomaga razgraditi maščobne celice v telesu in jih odplakniti. Ko jo redno pijete, pomaga pospešiti presnovo in zatreti apetit.
  • Voda ima tudi lastnosti, ki pospešujejo presnovo in lahko pomagajo telesu učinkoviteje kuriti maščobe.
  • Cimet pomaga uravnavati tudi raven sladkorja v krvi, kar lahko prepreči željo po hrani in napade lakote.
Profimedia
Pitje cimetove vode vam lahko pomaga pri hujšanju na naraven način in izboljša vaše splošno zdravje.

Kako cimetova voda pomaga pri prebavi?

Cimetova voda lahko pripomore k boljši prebavi, saj spodbuja nastajanje sline in prebavnih encimov. cimet pomaga tudi pri razgradnji mastne hrane, zato je ta lažje prebavljiva. Pitje cimetove vode pred obroki lahko pomaga zmanjšati napihnjenost in pline ter simptome, kot sta slabost in zgaga. Poleg tega je cimet naravni antiseptik, ki lahko uniči škodljive bakterije v črevesju. To lahko pripomore k ohranjanju zdravega in pravilnega delovanja prebavnega sistema.

Preberite še:

Tem mitom o aknah morate nehati verjeti (posebej zadnjemu!)

Priporočamo tudi:

Psihoterapevtka svetuje, kako nehati preveč skrbeti in začeti živeti

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič